• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 18 °C

Müze merakı engelleri kaldırdı

Müze merakı engelleri kaldırdı
‘Engelsiz Konak Günleri’nde düzenlenen gezilere katılan down sendromlu, görme ve işitme engelli çocuklar merak ettikleri müzelerle tanışma şansı buldu

İZMİR- Konak Belediyesi’nin butik müzeleri Engelliler Haftası’nda özel misafirlerini ağırladı. ‘Engelsiz Konak Günleri’ kapsamında düzenlenen gezilere katılan Down sendromlu, görme ve işitme engelli çocuklar merak ettikleri müzelerle tanışma şansı buldu. Aşık Veysel Görme Engelliler Okulu öğrencileri Radyo ve Demokrasi Müzesi’ni, Zihni Üstün Ortaokulu öğrencileri Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’ni, Tülay Aktaş İşitme Engelliler Okulu öğrencileri ise önce Mask sonrasında da Neşe ve Karikatür Müzesi’ni ziyaret etti.

YÜREKLERİYLE GÖRDÜLER

Aşık Veysel Görme Engelliler Okulu öğrencilerinin Radyo ve Demokrasi Müzesi gezisine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da eşlik etti. 1900’lü yılların başından günümüze kadarki süreçte radyoların değişim sürecini yansıtan müzeyi gezen öğrenciler, nostaljik radyolara dokunarak keşfettiler. Radyonun icadından, nasıl çalıştığına kadar geniş bir yelpazede müze yetkililerinden bilgi alan görme engelli çocuklar, müzede Atatürk’ün sesinden 10. Yıl Nutku’nu, Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz isimlerinden Zeki Müren’in sesinden ise tekerleme dinleme şansı da buldu. Gezi sonunda görme engelli öğrencilere Başkan Pekdaş tarafından içinde beş farklı radyo tiyatrosunun yer aldığı Mp3 çalar hediye edildi. Başkan Pekdaş, “Bizler radyo tiyatrosu dinleyerek büyüdük. Bu sayede hem hayal kuruyorduk hem de Türkçemizi geliştiriyorduk. Siz de radyo tiyatrosunu bu Mp3’lerden dinleyerek hayaller kuracaksınız” dedi. Öğrenciler adına Öğretmen Hüseyin Yiğitkurt da Başkan Pekdaş’a teşekkür ederek, “Bize farklı bir gün yaşama fırsatı sunduğunuz için teşekkür ederiz” diye konuştu.

FİLM VE OYUN KEYFİ

Engelsiz Konak Günleri kapsamında Tülay Aktaş İşitme Engelliler Okulu öğrencileri de önce Mask ardından da Neşe ve Karikatür Müzesi’ni gezdi. Mask Müzesi’nde sergilenen birbirinden ilginç masklar hakkında bilgi alan öğrencilerin işaret dili tercümanlığını Öğretmenleri Deren Kaya üstlendi. Keyifli gezinin ardından Neşe ve Karikatür Müzesi’ne geçen öğrenciler burada da sessiz sinemanın unutulmaz oyuncusu Charlie Chaplin’in Sirk adlı filmini izleyerek eğlenceli bir gün geçirdi. Konak Belediyesi’nin Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nin misafirleri ise Zihni Üstün Ortaokulu öğrencileriydi. Öğretmenleri eşliğinde müzeyi gezme fırsatı bulan öğrenciler sergilenen birbirinden güzel oyuncağı yakından gördü. Oyuncakları ilgiyle inceleyen çocuklar güne özel olarak oyuncaklarla oynama şansı da buldu. Oyuncaklarla oynayarak eğlenceli zaman geçiren Down sendromlu öğrencilerin mutlulukları görülmeye değerdi. Müze gezisinde Hacivat ve Karagöz gölge oyununu izleme şansı da bulan çocuklar farklı ve eğlenceli bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.