• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Kaleiçi Festivali barış simgesi oldu

Kaleiçi Festivali barış simgesi oldu
Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali için Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ‘Keşke 30 yıl önce başlatılmış olsaydı’dedi.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
ANTALYA-
Antalya’ya Dört gün süresince heyecan yaşatan Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali, final gösterileri ile tamamlandı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ‘Keşke 30 yıl önce başlatılmış olsaydı’ dediği festivalin final gecesinde “Barış, kardeşlik dağıtan bütün insanları buraya bekliyoruz” diye konuştu

Muratpaşa Belediyesi’nce düzenlenen Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali, muhteşem bir finalle tamamlandı. 4 Mayıs’tan itibaren Antalya ve Kaleiçi’ne coşku yaşatan Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali, Dolunay Obruk’un, Kaleiçi’nde Jazz Konseri ile sona erdi. Festivalin son gecesinde, Üçkapılar Surönü’ndeki alanı dolduran vatandaşlar, Obruk’un seslendirdiği şarkılarla eğlendi.

YAŞAYAN ANTİK KENT
Belediyecilik hizmetlerinin en iyi şekilde yapılması gerektiğine işaret eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Muratpaşa’nın sanata da spora da ihtiyacı var. Altta kalanın canının çıkmadığı düzene ihtiyaç var. Biz toplamda bunu yapmaya çalışıyoruz. Yaşayan bir antik kente sahip olmak büyük şans. Kaleiçi, bütün dünyayı davet edebileceğimiz çok özel bir kültür hazinesi” dedi.

UNESCO KÜLTÜR MİRASI
Kültür hazinesi olarak nitelediği Kaleiçi’nde daha festival düzenleyeceklerini belirten Uysal, “Çok güzel bir festivali geride bıraktık. Daha iyisini, daha güzelini düzenleyeceğiz. Keşke 30 yıldır yapılıyor olsaydı da biz de devam ettirseydik. Kaleiçi’nin dünyadaki tüm antik kentlerle entegre etmek, UNESCO kültür mirası listesine aldırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

BARIŞ, KARDEŞLİK DAĞITANLARA DAVET
Antalya’nın turistlerin sadece deniz ve kum için gelip şehir merkezine girmeden gideceği bir kent olmadığına dikkat çeken Başkan Uysal şöyle devam etti: “Barış, kardeşlik dağıtan bütün insanları buraya bekliyor, davet ediyoruz. Hikayelerimizi, kültürel zenginliklerimizi dünya ile paylaşmak istiyoruz. Yaşasın, sevgi, barış, kardeşlik.”

TEŞEKKÜR ETTİLER
Antalya Turistik oteller Pansiyoncular Derneği (ANTOP) Başkanı Yaşar Çelik ve Barbaros Mahalle Muhtarı Mehmet Gözübüyük, Selçuk Mahalle Muhtarı Güray Esel, Kılıçaslan Mahalle Muhtarı Ali Kahraman ile Tuzcular Mahalle Muhtarı Mehmet Erdoğan, festival için Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a plaket sunarak teşekkür etti.

4 GÜN SÜREN HEYECAN
Onur konuğu Küba’dan Latin Cuba Band, Cenk Bosnalı- DjamboAgusevi Orkestrası ve Atilla Atasoy’dan nostalji konserleri ile dans gösterilerinin gerçekleştirildiği Kaleiçi Old Town Festivali’nin son gününde Dolunay Obruk sahne aldı. Kaleiçi’nde Jazz başlığı ile Üçkapılar’da gerçekleştirilen konser yoğun ilgi oldu. Kaleiçi sokakları, Ebru Nalan Sülün’ün küratörlüğündeki ‘Hope&Wish’, Antalya Sanatçılar Derneği’nin sergisi ve atölye çalışmalarıyla renklendi. Antalya Olgunlaşma Enstitüsü ‘Gelenekselden Moderne’ başlığı altında kıyafet ve takı defilesi gerçekleştirildi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.