• BIST 9548.09
  • Altın 2497.076
  • Dolar 32.4874
  • Euro 34.5389
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Türk rehberlerin dünya notu %99.9

Türk rehberlerin dünya notu %99.9
TUREB Başkanı Zeki Apalı, Türkiye’yi ziyarete gelen turistlere ilk dokunan kişi olan rehberlerden yurtdışı tanıtım fuarlarında da yararlanılması gerektiğini söyledi

DURMUŞ ALİ BAŞKAN
ADANA
– Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Zeki Apalı, Türkiye’yi ziyarete gelen turistlere ilk dokunan kişi olan rehberlerden yurtdışı tanıtım fuarlarında da yararlanılması gerektiğini söyledi. Apalı, Kültür ve Turizm bakanı Mahir Ünal’ın bir açıklamasında dediği gibi Türkiye’ye gelen yabancı turistlere ilk dokunanların rehberler olduklarını söyledi.

Rehberin güler yüzü geleneksel Türk misafir perverligini turistlere aktarmasının başlı başına olay olduğunu belirten Apalı, şöyle konuştu:
‘’Türkiye olarak olağanüstü tesislerimiz ve ulaşım imkanlarımız var. Bunlar son derece modern. Eğer kültür turu ile bu gelen insanlar zaten inanılmaz doyuma ulaşıyor. Rehberin birebir içinde olduğu ülkesini tanıttığı doğasını kültürünü ekonomisini sanayisini anlattığı uzun süreli gezide turistin memnun olmaması mümkün değil. Bizim söylediğimiz şey rehberlere gelen turistlerin bir daha gelmesi için Kapadokya’yı İç Anadolu’yu çalışabilirsiniz. Yapılan bu çalışmaların neticesinde 40 milyon turiste çıktık.
Bize gelen turistlerin evlerine döndüklerinde komşularına,akrabalarına,arkadaşlarına gezdiği yerlerin güzelliklerini, kültürünü anlatmalarıyla bu artışlar oluştu. 40 milyon turist sayısı Türkiye için az bir rakam, bunun 2 hatta 3 katını ağırlayabiliriz.

REHBERLERİN MEMNUNİYET ORANI
Apalı, dünyaca ünlü bir şirketin yaptığı genel kültür, lisan, profesyonel yaklaşım noktalarındaki ankette Türk rehberlerinin memnuniyet oranının yüzde 99.9 çıktığını belirterek, şöyle devam etti:
‘’Diğer ülkelerde yüzde 50’yi geçen yok. Türkiye’nin tanıtım çalışmaları sırasında rehberlere önem verilmiyor. Biz diyoruz ki; yurt dışı tanıtım fuarlarında rehberler görev alsın. Kültür ve Turizm Bakanımıza, ‘A Takımı ile çıkalım. 2016 yılı zorlu geçecek A Takımı ile fuarlara gidelim, aktif çalışma yapalım’ dedim. 10 bin rehberimiz var ve 36 farklı lisan konuşuyorlar. Birden çok lisan konuşan rehberlerimiz de olduğu için bu sayı 14 bine ulaşıyor.’’

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.