• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Türsab yönetimine karşı birlik

Türsab yönetimine karşı birlik
Bursa’da “Birlik Hareketi’nde buluşah seyahat acenteleri Türsab’ın mevcut yönetimine karşı tabandan gelen güçle mücadele kararı aldı.

ÖZKAN ALTıNTAŞ- TÜRKIYE TURIZM
BURSA
- Rusya krizi ve terör olayları ile büyük sıkıntı çeken seyahat acenteleri kendilerini yalnız bırakan Türsab yönetiminin değişmesi için kongreye iki yıla yakın süre kala Bursa’da “Birlik Hareketi’nde buluşarak tabandan gelen güçle mücadele kararı aldı.Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği- TÜRSAB’ın kriz döneminde kendilerine sahip çıkmadığını belirten seyahat acentelerinin toplantısında geçen genel kurulun muhalefeti de “tek çatı” altında bir araya gelerek güç birliği oluşturdu.

bursa-tursab.jpg

Başkanı olmayan ve geçen süre içinden kendi liderlerini çıkarması hedeflenen birlek hareketin toplantısına katılan acenteler “Birlikten güç doğar, tabanda birleşelim” sloganları ile yola çıktıklarını söylediler. Türsab’a üye 6500 faal acenteden aldıkları güçle Türsab’ı üyelerine hizmet eder hale getireceklerini belirten acenteler “Artık tek hedef var Türsab yönetiminde değişim şart” dediler.

bursa-tursab-2.jpg

MUHALEFET TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞTİ
Selam Tur’un sahibi ve TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu eski Başkanı Hasan Erdem’in çağrısı üzerine Bursa’da bir araya gelen son genel kurulun “Türsab Hepimizin” ve “Türsab Yeniden” grupları “Öyle bir noktaya geldik ki bundan kötüsü olmaz. Seçim öncesi büyük vaatlerde bulunan Türsab yönetimi seçildikten sonra ortadan kayboldu. Tabandan aldığımız güçle Türsab yönetimi değişecektir. Artık sen ben yok biz varız. Gücünü tabandan alan ve acentelerin hak ve menfaatlerine koruyan Türsab yönetimi olacak” dediler.

bursa-tursab-5.jpg

HASAN ERDEM: KAVGA ETMEDEN OLMAZ
Toplantının açılış konuşmasını yapan geçen dönem “Türsab Hepimizin” ekibinde yer alan Selam Tur’un sahibi Hasan Erdem “Yıllardır mevcut başkanın damatla devletle kavga etmem sözlerini ve masallarını dinledik. Bundan sonra acentelerin haklarını korumak için damatla da devletle de kavga edeceğiz” şeklinde konuştu.

bursa-tursab-6.jpg

UĞUR HACIALİOĞLU: HEDEFİMİZ TEK TÜRSAB
Genel kurula “Türsab Yeniden” ekibiyle giren Ardasa Turizm’in sahibi Uğur Hacıalioğlu ise “Sadece güçlü Türsab değil, bizler için çalışan güçlü kurumsal ve yönetim kurulunun yönettiği bir Türsab olacak. Birlik hareketiyle birlikte beraber yürüyeceğimiz, omuz omza olacağımız tek Türsab olacak” şeklinde konuştu.

TÜRSAB YÖNETİMİ PROTESTO EDİLDİ
Son günlerde bölgesel olaylar ve terörün yarattığı kaos ortamı ile sıkıntıya düşen seyahat acenteleri “canımıza tak dedi” diyerek kendilerini yalnız bırakan Türsab yönetiminin değişmesi için Bursa’da bir araya geldiler. Seçim öncesi türlü vaatlerde bulunan, ancak seçildikten sonra herşeyi unutan 6500 seyahat acentesinden güç aldıklarını belirten “birlik hareketi mevcut yönetimin tutumunu” Bursa Toplantısı ile protesto etti.


bursa-tursab-3.jpg

ÖNEMLİ KATILIM OLDU

Bursa toplantısına Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde gelen yaklaşık 150 seyahat acentesi, Bursa’nın Turizm’den Sorumlu Vali Yardımcısı, Bursa Turizm Platformu Başkanı’da katıldı. Toplantıda geçtiğimiz genel kurula “Türsab Hepimizin” adıyla katılan yönetim kurulunun Antalya ekibinden Nezih Hacialioğlu, Mehmet Gem, Trabzon’dan Fatoş Şolt, İzmir’den Hüseyin Doğan kökçü, Kapadokya’dan Cevdet Eroğlu gibi isimler ile bazı illerin temsilcileri yer aldı. “Türsab Yeniden” ekibinden ise Ardasa Turizm’in sihibi Uğur Hacıalioğlu ile Glory Turizm’in sahibi Selma Yılmaz katıldı.

hasan-erdem.20160328003436.jpg

HASAN ERDEM: GÜÇLÜ TÜRSAB İSTİYORUZ
Toplantının açış konuşmasını yapan Selam Tur’un sahibi Hasan Erdem sözlerine “Bugün beraberlik, Barış ve kardeşlik günüdür. Tabanı olmayan oluşum yıkılmaya mahkumdur. Tabandan aldığımız güçlü güçlü Türsab olarak geliyoruz” diyerek başladı.

hasan-erdem-2.jpg

PARÇALANDIK, BÖLÜNDÜK

Hasan Erdem konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bizlere hizmet etmesi için seçtiğimiz Türsab yöretimi tarafından uzun yıllar gözardi edildik ve ihmal edildik. Haklarımız savunulmadı. En acısı, parçalandık ve bölündük. Hükümet politikasıyla yürütüldük.
Değişim için uzun yıllar mücadele ettik . Ancak sonuca gidemeyince geriye dönüp hatalarımızı yanlışlarımızı bir araya getirdik. Tek eksiğimizin birlik ve beraberlik olduğunu görerek bir daha yapmamak üzere buluştuk. Burada taban birleşmesinin temeli atıldı.

HERKES GEÇİM SIKINTISI İÇİNDE
Türkiye terör belasının başımıza musallat ettiği
kritik bir dönemden geçiyor. Terör dünyanın her yerine yayıldı. Turizm sektörü bundan en çok etkilenen sektör oldu. Bir çok acenteci otelci kepenk kapatma durumuna geldi. Herkes geçim sıkıntısı içindedir. Beklemek ve hiçbirşey yapmamak veya başkasından medet ummak yanlıştır. Devletten veya Türsab yönetiminden beklemekte yanlıştır.
Bugün birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik günüdür.
Biz ne yapabiliriz? Nasıl bir çalışma yapalım ki bu sıkıntıdan kurtulalım diyenler arayış içindeler.

TÜRSAB ÜYELERİ İÇİN HİÇ GÜÇLÜ OLAMADI
Acılar paylaşıldıkça azalır, mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır. Bu kriz dönemini aşmak için güçlü Türsab dedik. Güçlü Türsab’ı bugüne kadar görmedik. Adı var kendisi yok. Tabanı güçlü olmayan bir yapı yıkılmaya mahkumdur. Biz tabanı ihmal ettik. Bu taban bütün sıkıntılara yokluklara boyun eğen omuz koyan destelyendir.

hasan-erdem3.jpg

ACENTELERE ÇOK GÖREV DÜŞÜYOR
Ancak terör arttıkça insanlarda güven bunalımı yarattı. Türkiye’nin aleyhine negatif algı operasyonu ile birlikte ekonomik savaş başladı. Bu algının pozitife dönmesi için turizm sektörünün yapı taşları olan acentelere çok görev düşüyor. Muhatap alınmasak ta, teşvik paketlerinde bizim adımız geçmese de biz herşeye rağmen çalışacağız mücadele edeceğiz Herkes bölgesine daha çok sahip çıkacak. yurtdışından turist getirmek için iş yaptığımız ülkelere artık bir kere değil 5 kere gideceğiz. Turistleri daha iyi ağırlayıp bazı promosyonlar vereceğiz.

TÜRSAB ŞEFFAF YÖNETILMEDI
Artık sesimizi duyuracağız. Türsab hep kapalı kapılar altında yönetildi, şeffaf olamadı. Böylece gücünü kaybetti. 6500 acentenin gücünün farkında olamadık.
Bölgelerdeki acenteler birbirleriyle dayanışma içinde olmalıdır. Alışverişlerimizi acente üzerinden yaparak pastayı paylaşmalıyız. Türsab’taki komiteler aktif değil. Buralarda uzman arkadaşlar görev almalıdır. Biz bilenlerin köleyiyiz. Bilenler bizim efendimizdir.

hasan-erdem5.jpg

SIRÇA KÖŞKLERDE YAŞIYORLAR
Adam kayıran ve seçim arefesinde hatırlanan seçimden sonra unutular bir kesimiz. Artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak. Çok şey değişecek. Sizlerden aldığımız güçle taban merkezi idadeye hükmedecek. Onları yukarıya çıkartan bizleriz. Sırça köşklerde yaşayıp Boğaz manzarasıni seyretsinler diye oy vermedik. Haklarımızı savunsunlar, korusunlar mağduriyetlerimizi gidersinler diye oy verdik

DAMATLA DA DEVLETLE DE KAVGA EDERİZ
Damat ile devlet ile kavga etmek değil. Gerekiyrsan acentelerin haksızlığı söz konusuyla damatda devetle de kavga ederiz. Efendi misiniz, ağa mısınız kral mısınız yoksa monarşik yapının en üstündeki biris imisiniz? Demokrasilerde seçilenler hizmetkardır. Hizmet ederler. Boyun eğerler. Bize sadece seçim döneminde boyun eğip sonra ağalık, paşalık tasladılar. Öyle bir noktaya geldik ki bundan kötüsü olmaz. Artık ben ben yok biz varız. “

ugur-bursa1.jpg

UĞUR HACIALİOĞLU: KURUMSAL TÜRSAB OLMALI
Ardasa Turizm’in sahibi Uğur Hacıalioğlu Türsab’ı yeniden kurumsal bir türsab durumuna getirmek üzere geçen genel kurulda “Türsab Yeniden” hareketiyle yola çıktıklarını hatırlatarak “Sadece güçlü Türsab’a hayır. Bize çalışan güçlü ve kurumsal Türsab olmalı. Başkanların yönettiği değil kurumsal ve yönetim kurulu üyelerinin yönettiği bir Türsab olmalıdır” dedi.

TEK PARÇA TÜRSAB
Uğur Hacıalioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bundan sonra birlik hareketiyle birlikte, omuz omuza, yanyana olmalıyız. Öyle 3-4 parça olmak yok. Kafasında olanlar bunu unutsun. Artık tek parça var. şimdiki yönetim 20 trilyona malolacak binayı 80 trilyona maletti, kimseye de hesap vermedi. Artık böyle bir şey yok birlikte yürüyeceğiz hem Türsab’ta hem kendi iş hayatımızda birlikte yürüyeceğiz.. Omuz omuza vererek birbirimizi iyi tanımak zorundayız. Yapabildiğimiz kadar birbirimize destek vereceğiz.

ugur-bursa2.jpg

HAKKINI ARAMAYAN HAKKINI BULAMAZ
Bombaların patladığı insanların öldüğü demokrasinin olmadığı bir dönemdeyiz. Bir çok arkadaşımız için demıkrası var, bir çok arkadaşımız için ise demıkrasi yok. Demokrasiyi önce kendi birimimizde yaratmamız lazım. Kendi birimimizde demokrasiyi yaratamazsak ülkemizde demokratiyi yaratmamız mümkün değildir. Kolkola kenetleneceğiz ve artık damatla da devletle de kavga edeğiz.. Hakkını aramayan hakkını bulamaz 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.