• BIST 9693.46
  • Altın 2505.484
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.8076
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 21 °C

Anıtur Kayseri’yi tanıttı

Anıtur Kayseri’yi tanıttı
Anıtur Başkanı Veli Çilsal, “Kayseri turizme hazır”dedi. Belediye Başkanımustafa Çelik “Tanıtıma ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

ÖZKAN ALTıNTAŞ-TÜRKIYE TURIZM
KAYSERI
- Türkiye’nin büyük tur operatörlerinden Anıtur’un Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, doğduğu topraklara minnet borcunu ödemek için 10 yıl aradan sonra 25 gazeteciyle düzenlenen basın gezisiyle Kayseri’nin tanıtımı yaptı. Aslına uygun olarak yapılan Kayseri Mahallesi’nde Kuuyumcuoğlu Konağı’nda yer alan Avlu Restoran’da Kayseri Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in misafiri olarak yenilen akşam yemeğinde pastırma, sucuk başta olmak üzere özel lezzetler sunuldu. Basın gezisine Anıtur Başkanı Veli Çilsal, Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Çilsal ve Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörü Burcu İlhan ile gazetelerin temsilcileri katıldı.

veli-cilsal-kayseri1.jpg

VELİ ÇİLSAL: KAYSERİ TURİZME HAZIR
Kayseri Belediye Başkanı Anıtur Başkanı Veli Çilsal, yıllar sonra Kayseri’yi başka gözle gezdiğini ve mutlu olduğunu belirterek “Kayseri turizme hazır. Bizlere buralara turist getirmek düşüyor”dedi.

kayseri-mustafa-celik.jpg

KAYSERİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ÇELİK: TANITIM GEREKİYOR
Kayseri Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Anıtur gibi önemli bir tur operatörünün Kayseri’yi tanıtmak için gösterdiği ilgiye teşekkür ederek “Biz yatırımı yaptık ve şehirde tarihi kültürel alanlar oluşturduk. Kayseri turizm adına güzelleşti. En büyük ihtiyacımız tanıtım”şeklinde konuştu.

kayseri-mahallasi.jpg

kayseri.20160309024204.jpg

KÜLTÜR YOLU GEZİLDİ

Anıtur’un düzenlediği Kayseri basın gezisi “Şehri sevmek şehri tanımakla başlar” sözlerinden hareketle “Kültür Yolu”ndan yaya olarak yapıldı. Geziye Kayseri Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Acer ile Kültür ve Sosyal İşler Şube Müdürü Nuri Selçuk eşlik etti.
Kayseri’nin tarihi ve kültürel yerleri gezilirken Türkiye’ye 375 eser armağan eden dünyaca ünlü Mimar Sinan’ın Kayseri’nin ağırnas Köyü’nde doğduğu hatırlatıldı. Gezide Mimar sinan’ın eseri olan Kurşunlu Camii de gezildi. Cumhuriyet Meydanı’nda tarihi saat kulesi yer alıyor. Roma döneminden kalma tarihi kalenin içirsende bulunan gecekonduların yıkıldığı ve bu alanın kültür ve eğlence merkezi olarak hazırlandığı belirtildi.

gevher-nesibe2.jpg

gevher-nesibe3.jpg

MÜZECİLİK ÖRNEĞİ GEVHER NESİBE MEDRESESİ

Çevresinde bulunan aynı motiflerin etkisiyle döndüğü hissi veren Döner Kümbet, Cami Kebir gezildi. Anadolu’daki ilk tıp fakültesi olarak Gıyasettin Keyhüsrev tarafından 1206 yılında kardeşi adına yaptırılan Gevher Nesibe Medresesi’ne hayran kaldık.

gevher-nesibe5.jpg

gevher-nesibe1.jpg

Dünyadaki benzerlerini aratmayacak ölçüde teknolojik imkanlarla donatılan medrese, Türkiye’de müze anlayışına örnek olduğunu gösterdi.

veli-cilsal-huunat.jpg

sogan-bebek.jpg

SOĞANLI BEBEĞİ

1238 tarihli Selçuklulardan kalma Hunat Camii külliyesi ve yanında hala kullanılan hamam ile Osmanlı döneminden kalma kapalıçaşı gezildi. Geziye katılanlar Kapalıçarşı’da Kapadokya’nın Soğanlı Köyü’nün simgesi haline gelen ev hanımlarının bezden yaptığı “Soğanlı Bebeği” satın aldılar.

kayseri-kolej.jpg

Cumhurbaşkanları Turgut Özal ile Abdullan Gül’ün eğitim gördüğü Kayseri Lisesi ile Talas Amerikan Koleji , Cumhuriyet döneminin izlerini taşıyan binalar olarak şehrin siluetinde önemli yer tutuyorlar.
Kiçikapı Meydanı’nda Ermenilerin Anadolu’daki en eski eserlerinden 1199 tarihli Lusavoriç Kilisesi ise turizme kazandırılmayı bekliyor.

veli-cilsal-talas1.jpg

TALAS YAMANDEDE KONAĞI
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun misafiri olarak Yamandede Konağı gezildi. Simit, peynir, çay ve meyve ikram edilen ziyarette Yaman Dede Konağı izleyenleri hayran bıraktı.

talas-grup.jpg

yaman-dede11.jpg

Tarihni konaktaki işlemeler, ahşap bölümler yanında zemin katta bulunan şaraphane büyük ilgi çekti. Üzümlerin ezilerek şarap haline getirildiği bölüm her bakımdan özeldi.

 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.