• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

SASİDER: Sarıyerlileri uyardı.

SASİDER: Sarıyerlileri uyardı.
Park Orman ve Sarıyer Merkez’de yapılacak dev otel projesiyle ilgili halkı uyaran Genç, “Dünyanın en güzel ilçesi Sarıyer’imize sahip çıkmalıyız” dedi.

İSTANBUL-Sarıyer’deki etkili sivil toplum kuruluşlarından Sarıyer Sivaslılar Derneği (SASİDER) Başkanı Ali Genç, Sarıyer’de yapılacak olan bazı inşaat projeleriyle ilgili Sarıyer Manşet’e önemli açıklamalarda bulundu. Park Orman ve Sarıyer Merkez’de yapılacak dev otel projesiyle ilgili halkı uyaran Genç, “Dünyanın en güzel ilçesi Sarıyer’imize sahip çıkmalıyız” dedi.

Park Orman’da neler oluyor?

Park Orman’da yapılacak olan proje ile ilgili konuşan Başkan Genç, “Asıl adlı Fatih Çocuk Ormanı olan 3 bin 500 dönüm arazi, halk arasında Parkorman olarak biliniyor. Burası 6-7 sene evvel Serdar Bilgili’ye ait şirketlerden birine yıllık 500 bin TL gibi düşük bir fiyatla kiraya verildi. Devlet ciddi olarak zarara uğratıldı. İhale sürecinde ciddi sorunlar var zaten iki kez iptal oldu. İstanbul’da yapılacak olan ihale Ankara’da yapılarak kamuoyundan saklandı. Bunlardan başka kimse de ihaleye girmedi zaten. Burası ayrı bir sorun. Ama asıl sorun orada yapılacak olan projedir” dedi.

 

Fatih Ormanı’na inşaat yapılamaz, burası tabiat parkıdır

İlgili şirketin onaylanmış olan projeye aykırı inşai faaliyetler yapmaya başladığını belirten Genç, “Bakanlık birinci bölge müdürlüğü buraya bir heyet gönderiyor, usulsüzlükleri tespit ediyor zabıt altına alıyor. Ama halen çalışmalar devam ediyor. Fatih Ormanı’na inşaat yapılamaz, burası tabiat parkı, burada çivi çakamazsınız. Hiçbir şey gözetilmeden yaklaşık 100’e yapın bungalow evler yapılıyor. Tüm bu mevzuatlara rağmen çok ciddi işler yaptılar. Dünyanın hiçbir yerinde ormanların içerisinde bu tip yapılar yapılmaz. Kamu yararına açık bir yer bazı kesimlere açılıyor. Halk oraya giremez hale gelecek. Yerel yöneticiler de bu tip projelere sıcak bakmıyorlar ama sıcak baktırttırıyorlar. Milletin ormanını elit bir kesimin emrine veriyorsun. Böylesine önemli bir olay görmezden geliniyor ve susuluyorsa bu tip işlerde sorumlulukları bulunulan kişilerin ayıbıdır” dedi.

 

Bu otel projesi Sarıyer’e ihanettir

Sarıyer Merkez’de otopark olarak kullanılan alanda büyük bir otel projesi için adım atıldığını ve bakanlıktan ruhsatların alındığını belirten Ali Genç, “Millet seçim süreciyle meşgulken ruhsat müsaadesini aldılar ve şantiyeyi şuan kuruyorlar yarın bir gün de inşaat başlayacak. Bunun önüne geçilmesi lazım. Sarıyer’e yapılacak en büyük ihanetlerden bir tanesi bu. Buralara inşaat ruhsatı vermek en büyük vebaldir, kim verirse versin. Birisi veriyorsa diğeri ciddi olarak bunu engellemeli. Sarıyer’de mevcut olan bir trafik sorunu var tünel yapılmasına rağmen, böyle bir alışveriş merkezinin buraya getirilmesi Sarıyer’in kilitlenmesidir. Esnafı da tamamen öldürecek” dedi.

 

Sarıyerli evinin çatısını değiştiremezken bu ayrıcalık neden?

Başkan Genç sözlerine şöyle devam etti; “Zenginlerin yaptığı her şey güllük gülistanlık belediyeler hiçbir şeyi engellemiyor, ama vatandaş evine nokta bir değişiklik yapsa anında zabıtayı karşısında görüyor. Sarıyer’de 100 senelik binaların çatılarını değiştirdiğiniz zaman bir kanuni engelle karşı karşıya kalıyorsunuz. Zabıta kapınıza dikiliyor. Bir kiremidin değiştirilmesinin bile artık karşılığı var. Siz burada kocaman bir gökdelen dikerseniz siz Sarıyer’i tamamen kaybetmeyi göze almış demeksiniz.”

 

Tüm ilçe başkanları göreve

SASİDER olarak tüm ilçe başkanlarından bu projeye karşı durmalarını istediklerini belirten Genç, “Önemli olan Sarıyer’in menfaatleri ve çıkarlarıdır. Bir tane kanun Sarıyer’in lehine çıkmış değildir. Otel yapılacak yerin acilen istimlâk edilerek kamu yararına yer altı otoparkı yer üstüne de yeşil alan yapılmalıdır. En azından otopark sorunundan da bu milleti kurtarmış olursunuz” dedi.

Bu proje Sarıyer’in ulaşımına darbe olur

Bu otelin Sarıyer’e ciddi zararlar vereceğini vurgulayan Genç, “Buraya bir otel yapıldığında Sarıyer Merkez’e metronun gelmesi de engellenmiş olacak. Çünkü metro için tek uygun yer orasıdır. Bu işlerde de çok büyük rantlar vardır. Sarıyerliye ciddi ihanet yapılır. Bu iş başlangıcından bu yana Sarıyerliler örgütlenmeliydi bu konuda, STKlar ve belediye mercileri beraber karşı çıkmaları gerekiyordu. Yeni kurulan ilçeler bile hepsi geldi Sarıyer’i geçti. Parti ayrımını bırakmak lazım” dedi.

 

 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.