• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Turist güvenli liman istiyor

Turist güvenli liman istiyor
ALTAV, ALTİD: Pamuk ipliğine bağlı bu sektörde sokaktaki vatandaşa bile çok iş düşüyor. Birlikte hareket edersek zorlukların üstesinden gelebiliriz.

ALANYA- Alanya Tanıtma Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Alanya’da her işletme turizmden ekmek yiyor. Pamuk ipliğine bağlı bu sektörde sokaktaki vatandaşa bile çok iş düşüyor. Birlikte hareket edersek zorlukların üstesinden gelebiliriz” dedi
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu olağan toplantısı yapıldı. İran’da düzenlenen, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ve beraberindeki heyetle 9.Tahran Uluslararası Turizm Fuarı’nda temaslarını sürdüren, aynı zamanda Alanya Belediye Başkanı olan ALTAV Başkanı Adem Murat Yücel, toplantıya katılamadı. Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu’nun yönettiği toplantıda, Estonya ve Bulgaristan turizm fuarları sonuçları, ITB Berlin fuar hazırlıkları, konsolosların Alanya’da ağırlanması programı, fuarlarda dağıtılan promosyon malzemelerinin revize edilmesi ve çeşitlendirilmesi, yeni Alanya haritalarının oluşturulması ve sosyal medya ve fuarlarda tanıtıma katkı sağlamak amacıyla yeni Alanya görsellerinin hazırlanması konuları görüşüldü. 

“ALSİAD VE ALTAV İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ”
Toplantıya Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği (ALSİAD) Başkanı Akın Tabaklar da katıldı. Alanya’da her esnafın turizme bağlı olduğunu söyleyen Tabaklar, “Turizmde yaşanan her gelişmeden etkileniyoruz. Turist güvenli limanları seviyor. Turizmden para kazanan ülkeler Türkiye’nin durumunu basında kullanıyor. Böyle günlerde büyük önem taşıyan iç pazar Alanya’da yüzde 10’luk bir paya sahip. Alanya turizmi yüzde 90 yabancı misafirlerden oluşuyor. ALSİAD olarak ALTAV ile işbirliği yapmak istiyoruz. Türkiye çapında tüm üyelerimize Alanya daveti yollayabiliriz. Bu konuda çalışma yapmak istiyoruz” dedi.

“FUARLARA BİRLİKTE GİDELİM”
Alanya’da varlığını sürdüren tüm kurumların desteğini hissettiklerini söyleyen ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu da, “Bu tip destekler bizleri cesaretlendiriyor. Birlikte iyi işlere imza atacağımıza inanıyorum. Bazı fuarlara birlikte gidersek pazar analizlerini birlikte yapmış olur ve yaşanan sıkıntıları hep beraber tespit etmiş oluruz. ALSİAD’ın desteği çok önemli. Alanya’da her işletme turizmden ekmek yiyor. Pamuk ipliğine bağlı bu sektörde sokaktaki vatandaşa bile çok iş düşüyor. Birlikte hareket edersek zorlukların üstesinden gelebiliriz” dedi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.