• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

HOTREC: Avrupa'da sıkıntı var

HOTREC: Avrupa'da sıkıntı var
HOTREC) Başkanı Susanne Kraus- Winkler Türkiye'de yaşanan sorunların benzerinin Avrupa'da da yaşandığını ve zor bir dönemden geçildiğini söyledi.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
TÜROB'un Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Avrupa Otelciler Birliği (HOTREC) Başkanı Susanne Kraus- Winkler, Avrupa'nın her yerinde doluluk ve yeni pazar sıkıntısı yaşandığını söyledi. Winkler, "OTA'lar ile yaşanan fiyat paritesi konusuyla ilgili yasal gelişmeler yaşandı. Almanya, İtalya ve Fransa'da imzalanan sözleşmelerdeki parite hükümlerini mahkemeler geçersiz saydı. Süreci birlikte bekleyip göreceğiz" dedi.

DÜNYANıN PEK ÇOK YERI MÜLTECI SORUNUYLA UĞRAŞıYOR
Avrupa Otelciler Birliği (HOTREC) Başkanı Susanne Kraus- Winkler Türkiye'de yaşanan sorunların benzerinin Avrupa'da da yaşandığını ve zor bir dönemden geçildiğini belirterek "Bugün dünyanın pek çok yeri mülteci sorunuyla başediyor. Alınan siyasi kararlarla pazar kaybetmeye başlıyoruz ve bu pazarların yerine yeni pazarlar koyamıyoruz. Daha çok dolulukla ilgili sıkıntı yaşandığını görüyoruz. Otelciler olarak bu kadar belirsizlik içinde çalışmak çok zor" dedi. Winkler şunları söyledi:

2015 HESAPLI İYİMSERLİKLE BİTTİ
"Aralık 2014 ile Aralık 2015 arasındaki farka bakarsak, Fransa'daki terör saldırısının, İsviçre'deki para birimi sorunu yaşandı. Yine Suriye meselesi etkili oldu. Paris ve İstanbul saldırıları uçuşları azalttı. Bazı bölgelerde iç pazarlar gelişti. Farklı pazarlarda farklı trendler seyretti. Bütün bir yıla ait resmi 2014 ile 2015'ı karşılaştırdığımızda Almanya'nın iyi bir sonuç elde ettiğini görüyoruz ancak güvenlik endişelerinin olduğunu görüyoruz. 2015'in sonuna kadar bir hesaplı iyimserlik görüyoruz. İnsanlar rezervasyonlarda daha dikkatli olmaya çalıştı.

"OTA'LARLA İLGİLİ SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ"
Yeni bir dijital ekonomi ile karşı karşıyayız. Bizim işimizin konaklama kısmını dijital tarafa taşıyamıyorsunuz bu işin iyi tarafı ama satınalma kısmında büyük değişiklikler olabilir. Kısa süreyle konaklama aktiviteleri sorun teşkil ediyor. Adil rekabetle ilgili HOTREC çalışma yaptı. Bu konulara ortak hareket için hepimiz çalışıyoruz. Bir başka konu online dağıtım konusu. Rezervasyon sitelerinin otellerin önüne geçerek pazarı domine ettiklerini görüyoruz. Google'da bu işin içinde. OTA'lar ile yaşanan fiyat paritesi konusuyla ilgili yasal gelişmeler yaşandı. Almanya, İtalya ve Fransa'da imzalanan sözleşmelerdeki parite hükümlerini mahkemeler geçersiz saydı. Süreci birlikte bekleyip göreceğiz. Book Direct ismini verdiğimiz yeni bir süreç başlattık. Doğrudan rezervasyona dönük bir çalışma olacak. HOTREC sektörün sesi olmaya devam ediyor. Kalite sistemleri, sürdürülebilirlik, gıda kalitesi gibi konularda çalışmalar yapıyoruz. HOTREC know how ve yeni uygulamaları paylaşma platformumuz. Aynı zamanda bir iletişim platform. Sektörün istişare ve lobi aracı. Her şey bir geçiş döneminden geçiyor. Bir gün diğer bir günü tutmuyor."
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.