• BIST 9019.57
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 15 °C

TUROB'un adında "Türkiye" olacak

TUROB'un adında "Türkiye" olacak
TUROB BaşkanıTimur Bayındır, isimlerinde 'Türkiye' olacağını belirterek kendilerine bu konuda yardımcı olduğu için İstanbul Valisi Vasıf Şahin'e teşekkür etti.

İSTANBUL- TÜROB'un 22. Olağan Genel Kurulu'nda Başkanı Timur Bayındır, isimlerinde 'Türkiye' olacağını belirterek kendilerine bu konuda yardımcı olduğu için İstanbul Valisi Vasıf Şahin'e teşekkür etti. Bayındır, il temsilcilik sayılarının artırıldığını ve sayının 13'e çıktığını belirterek "TÜROB'un bundan böyle yurtdışında bazı ülkelerde de temsilcilikleri olacak" şeklinde konuştu.

VALİYE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Türkiye Otelciler birliği Başkanı Timur Bayındır "Birliğimizin kuruluşunda ilk amacımız kalitenin geliştirilmesiydi. Bunu gerçekleştirmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 45. yılımızda birliğimiz sizlerin ve İçişleri Bakanlığı onayı ile isminde 'Türkiye' ifadesini kullanacak. Türkiye adının alınmasında katkılar sunan İstanbul Valimiz Vasip Şahin'e teşekkür ediyorum" dedi.

BİR GECE KALIN PROJESİ
Turizmcilerin 75 milyar dolarlık yatırımı bulunduğunu ve 1.3 milyon yatak kapasitesi oluştğunu söyleyen Bayındır  "3 milyar dolarlık yeni yatırımlar bekliyor. Turizm sektörü yılda 26 milyar dolarlık satınalma yapıyor. İstihdam ve sosyal hayatın vazgeçilmez unsuru olmaya, bankaların vazgeçilmez sektörü olmaya devam ediyor.ı Havacılık turizmcilere yeni pazarlık olanakları yarattı. 14 milyon yolcunun bir bardak su içmeden bile transit geçmesi bizi üzüyor. Dolayısıyla, "Transit geçmeyin 1 gece kalın" projesi geliştirdik. 1 milyon ilave geceleme yaratmak istiyoruz; 4 milyon dolar ilave gelir yaratmayı hedefliyoruz" dedi.

KONTROLSUZ KONAKLAMA
Otel doluluklarının istenilen seviyelere ulaşamamasının sebeplerinden birinin kontrolsüz konaklama ortamları olduğunu anlatan Bayındır “ Evlerin kayıt dışı olarak konaklama amacıyla kiralanması sektörün güvenilirliğine darbe vurmakta haksız rekabete neden olmaktadır. Sürdürdüğümüz girişimler neticesinde kimlik bildirmeksizin yürütülen her türlü faaliyetlerin durdurulması konusunun yerel belediyeler tarafından sonlandırılmasını bekliyoruz” dedi.

Bayındır konuşmasını şöyle sürdürdü: "İstanbul, Muğla ve Antalya üçgeninde sıkışmış Türkiye turizminin tüm ülkeye yayılmasını arzuluyoruz. Sektörel örgütlenme ve destinasyon yönetiminin acil olarak ele alınması gerekiyor Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın EKK'ya alınması ve ihracatçı etkin bir bakanlık haline getirilmesini arzuluyoruz." 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.