• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 22 °C

İstanbul Mutfak Günleri heyecanı

İstanbul Mutfak Günleri heyecanı
WACS ve TAŞFED işbirliğinde düzenlenen İstanbul Mutfak Günleri’nde 25 ülkeden 2000’i aşkın aşçının 70 kategoride yarışıyor

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu-TAŞFED’in Dünya Aşçılar Birliği-WACS işbirliğinde düzenlediği ve 25 ülkeden 2000’i aşkın aşçının 70 kategoride yarıştığı  “İstanbul Mutfak Günleri” festivali heyecan içinde başladı. TAŞFED’in 14’cü kez düzenlediği yarışma ile İstanbul Mutfak Günleri ulusulararası kimlik kazanarak dünya takvimine girdi.

mutfak-gunleri-.1.jpg

mutfak-gunleri-2.jpg

YALÇIN MANAV: DÜNYA YARIŞMASI OLDU
Beylikdüzü Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde 11-14 Şubat tarihleri arasında düzenlenen ve yaklaşık 25 bin kişinin izlemesi beklenen“İstanbul Mutfak Günleri” için TAŞFED Başkanı Yalçın Manav “14’cü kez düzenlenen İstanbul Mutfak Günleri ve yarışmalarla etkinliğimiz WACS tarafından “international” denilerek uluslararası düzeye taındı ve dünya takviminde önemli bir yer aldı. Türk aşçıları ve Türk mutfağı için önemli bir gelişmeyi sağladığımız için mutluyuz. Bu yarışmayı istenen düzeye taşıyan tüm aşçı  arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz bunu hep birlikte başardık ve Türk mutfağını dünyada özlenen yere getirmek için hep birlikte çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

mutfak-gunleri-.21.20160212143630.jpg

mutfak-gunleri-.24.20160212143643.jpg

mutfak-gunleri-.27.20160212143706.jpg

ENGELLİ AŞÇILARA TÜRKİYE ÖNDER OLDU
Yalçın Manav, WACS ile yaptıkları görüşme sonucu İstanbul Mutfak Günleri’ndeki yarışmalara engelliler takımının da katıldığını belirtti. TAŞFED’in sosyal sorumluluk anlayışı içinde herkesin temsil edildiği ve engellilerinde yeteneklerini sergileyebilecekleri imkan yarattıklarını belirterek “Tüm insanlarımız başarılıdır. Yeter ki onlara imkan verelim. Engellilerin yarışmaya alınması WACS’a örnek oldu ve dünya yarışmalarına da engelli kategorisinin girmesini sagladık”dedi.

mutfak-gunleri-.23.jpg

mutfak-gunleri-.25.jpg

mutfak-gunleri-.26.jpg

mutfak-gunleri-.28.jpg

70 KATEGORİDE YARIŞIYORLAR
Öztiryakilerin kurduğu mutfaklarda dünyanın dört bir yanından gelen genç ve usta aşçılar 70 kategoride kıyasıya yarışarak hünerlerini gösteriyorlar. Aşçıları değerlendiren juride Türkiye’nin yıldızlı ve ünlü aşçıları ile WACS üyesi, dünyanın ünlü aşçıları yer alıyor.  Ayrıca Türkiye’nin dörtbir yanından gelen  Üniversiteliren aşçılık bölümleri öğrencileri, aşçılık okulları ve yaldızlı tesislerin aşçıları bu yarışmada yer alıyorlar.

mutfak-gunleri-.2.jpg

MAX THOMAE JÜRİDE YER ALDI
Türk aşçılığının uluslararası platformlarda yer edinmesinde büyük emeği olan ve ilk Türk Aşçılar Milli Takımı’nın kurulmasında öncü olarak kaptanlığını yapan Max Thomae’de juride yer aldı.  Max Thomae, Türk mutfağının zenginliğinin dünyayı şaşırttığını belirterek “Türk aşçılarının hünerleri ve başarıları dünyaya örnek oluyor”dedi.

EYÜP KEMAL SEVİNÇ: ÜNLÜ AŞÇILAR ETKİNLİĞE DESTEK VERMELİDİR
Genç kuşak Türk aşçılığında önemli görevlerde bulunan ve artık gençleri yetiştirmek için aşçılık okulu açan Eyüp Kemal Sevinç’te etkinlikte yer alark “Bu etkinlik Aşçılar bayramıdır. Yani hepimizin ve Türk mutfağının bayramıdır. Türkiye’nin uluslararası sahada en önemli etkinliğinin dünya yarışması olması sevindiricidir. Ayrıca yeni yetişen gençlere moral ve destek vermek için tüm aşçı arkadaaşlarımın bu etkinliğe destek vermeleri gerekiyor” dedi

mutfak-gunleri-.6.jpg

KORHAN BÜYÜKSUDA: GENÇLERİN BİZLERE İHTİYAÇLARI VAR
Genç kuşağın ünlü aşçılarından juried yer alan Korhan Büyüksuda kendisine Amerika’dan davet geldiğini ve orada Türk mutfağını şerefle temsil edeceğini belirterek “Bu gibi milli görevler için çağrıldığımızda ise mutlaka geleceğim. Genç aşçıların bizlerin bilgi birikimine ihtiyaçları var” dedi.


mutfak-gunleri-.3.jpg

mutfak-gunleri-.4.jpg

mutfak-gunleri-.12.jpg

mutfak-gunleri-.13.jpg

mutfak-gunleri-.14.jpg

mutfak-gunleri-.15.jpg

mutfak-gunleri-.16.jpg

mutfak-gunleri-.17.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.