• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Malezya'nın hedefi 40 milyar dolar

Malezya'nın hedefi 40 milyar dolar
Turizm Malezya İstanbul Ofisi’nin yeni atanana Müdürü Zakaria Mohd Nani turizmciler ve turizm yazarları ile tanışma toplantısında Malezya'yı anlattı.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Turizm Malezya İstanbul Ofisi’nin yeni atanana Müdürü Zakaria Mohd Nani turizmciler ve turizm yazarları ile tanışma toplantısında “Dünyayı saran krizlere ve herşeye rağmen Malezya turizmi büyüdü. Gelen turist 10 milyondan 27 milyona çıktı. 2020 yılı hedefimiz 36 milyon turist ve 40 milyar dolar turizm gelirdir” dedi.

zkaria-malezya44.jpg

malezya-istanbul.jpg

MALEZYA'YA TÜRKLERİN İLGİSİ ARTIYOR
Grand Wyndham İstanbul Levent Oteli’nde seyahat acenteleri ve turizm yazarlarıyla buluşmasında Zakaria Mohd Nani, Türkiye’nin Malezya önemine değinerek “Her yıl Malezya’yı ziyaret eden Türk sayısı artıyor. İki ülke arasındake ticari ilişkiler gelişiyor” şeklinde konuştu. Barkovizyon eşiğinde interaktif bir sunum yapan Zakaria Mohd Nani, Malezya’nın Uzak Doğu’da önemli bir destinasyon olarak güvenli ülke ve tatil yapmak isteyenler için sakinliğini, istikrarlı korumunu koruduğunu söyledi,

malezya-zakaria.jpg

malezya4.jpg

HAVAYOLLARININ UZAKDOĞU TERCİHİ MALEZYA
Malezya’ya Türk Hava Yolları’nın haftada 10 sefer yaparak 2720 koltuk ile yeralmasında dünyanını batısı ile hava koprüsünün kurulmasında önemli yeri olduğunu belirten Zakaria Mohd Nani dünyanın dev havayolları arasında yen alan Emirates’in A380 tipi uçağıyla 28, Etihad’ın 12 ve 10 Qatar’ın haftada 10 sefer yaptığını belirtti.

malezya12.jpg

MALEZYA SEYAHATİ TATİLİ VERİLECEK
Turizm Malezya İstanbul Ofisi Yöneticisi Çağrı İbrahim Sağlık, Malezya’nın tanıtımı için facebook işbirliğinde progdam geliştirdiklerini belirterek “Facebook’ta Malezya’nın gitmek istedikleri yeri beğenenlere seyahat vereceğiz. Beğenenler çok beğenilirlerse beğendikleri bölgeye Malezya seyahati kazanacklar” şeklinde konuştu.

malezya34.jpg

malezya-kulube.jpg

MALEZYA’DA KÜLTÜR ZENGİNLLİĞİ BULUNUYOR

Zakaria Mohd Nani, Malezya’nın tek bir seyahatte bir çok ülke kültürünün yaşatan renkli bir ülke olduğunu belirterek şunları anlattı: “Malay, Çin ve Hint kültürleri bir arada bulunuyor. Ayrıca İban (Dayak) ve Kazan toplumları da Malezya’da yaşıyor. 2014 yılında Dünyanın En İyi Aile Destinasyonu olarak ilk 10 içinde yer aldı. Aynı yıl En İyi Golf Destinasyonu seçildi. Bunun yanında Malezya bir dalış cennetidir. Kültür, del, yemek ve sosyal yaşam farklılıkları Malezya’ya büyük zenginlik katıyor. Dünyanın en seçkin eko turizm bölgesi olarak Malezya tercih ediliyor. Dağıcılık, trekking, mağara, kuş gözlem,rafting gibi turizm çeşitleri bulunuyor. Malezya’nın Lankawi bölgesindeki yağmur ormanlarında 130 milyon yıllık ağaçlar bulunuyor. Dostlarımıza, her yönüyle farklı güzelliklere sahip bulunan Malezyaya hoşgeldiniz diyoruz”

lan-malezya.jpg

KIZIL KARTAL ANLAMINA GELEN LANGHAWI
Zakaria Mohd Nani’den sonra Lankawi Finans Otoritesi- LADA Müdürü Rosnina Yaacob, Langkawi’nin anlamının kahverengi kızılımsı kartal olduğunu belirterek şunları anlattı: “Langhawi turizmde büyüyor. Doğal cennet olan adalar ormanları, kumsalları, Kristal gibi suların altındaki yaşamıyla, kaplumbağalar, mercanlar dalış meraklıları cezbediyor. Unesco tarafından çarpıcı manzaraları, mağaraları, deniz kemerleri , sarkıtları ve fosilleri ile jeopark statüsürdedir. 500 milyon yıl kadar eskiye uzanan jeolojik tarihi ile adalarda çok özel kaya oluşumları bulunuyor. Ormanların içinde yer alan son derece lüks oteller ise konukların rahatını sağlıyor.”

sasha-malezya.jpg

KATAMARAN İLE MERCAN TARLALARI, HAMİLE BAKİRE GÖLÜ
Tropical Chartens Direktörü Sasha, Langhawi’de katamadan ile yapılan gezintileri anlattı. Tanjung Rhu kumsallarında denize girildiğini, Pulaupayar Marine Park’ında snorkelle dalarak mercan tarlalarını izlendiğini, deniz kablumbağalarıyla tanışıldığını anlattı. Günedoğu Asya’nın ilk jeoparkı Mat Chincang Cambrian ile Tasik Dayang Bunting adlı Hamile Bakire Gölü, Sungai Kilim gibi Langhawi’ye gelenlerin unutamayacakları bölgeler olduğunu belirterek katamaranın konforu ile çevrenin güzelliklerinin bütünleştiğini belirtti.

borneo-malezya.jpg

Asian Overland services Tour Satış Müdürü Noor M İsmail ile GC Butler Genel Müdürü Nor Gca Türkiye’deki acentelerle işbirliği kurarak Malezya’nın güzelliklerini Türk turistlere tanıtmak istediklerini söylediler. 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.