• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 18 °C

Kastamonu Oscar’da konuşuldu

Kastamonu Oscar’da konuşuldu
Türk yönetmen Deniz Gamze Ergüven Oscar adayı filminin Mustang'ın çekildiği Kastamonu ili gezilecek şehirler arasında gösterdi.

KASTAMONU- Sinema dünyası 88. Oscar Ödülleri adaylarını konuşurken, Türk yönetmen Deniz Gamze Ergüven'in yönettiği Mustang filmi En İyi Yabancı Film dalında Oscar adayı oldu. Seyahat sitesi Travel & Leisure da En İyi Film adaylarına göre tatil önerilerini sıraladı ve Mustang'ın çekildiği Kastamonu ilini gezilecek şehirler arasında gösterdi.

mustang6.jpg

Oscar adayı filmin aynı zamanda Altın Küre'de de Yabancı Dilde En İyi Film adayı olduğunu hatırlatan site, filmin Türkiye'nin gür ormanları, turkuaz gölleri ve ortaçağdan kalan tarihi eserleriyle bilinen Kastamonu kentinde çekildiğine vurgu yaptı.

mustang.jpg

MUSTANG FİLMİ CANNES’TE ALKIŞLANDI
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çekilen ve büyükannelerinin evinde yaşayan yetim 5 kız kardeşin tutucu komşularına karşı hapis hayatına dönüşen hayatlarına bir başkaldırış konu ediliyor. Sahilde erkek arkadaşlarıyla oyun oynarken komşuları tarafından görülen kızlar hakkında dedikodular başlar. Dedikodunun etkisiyle toplum baskısı oluşur ve evleri hapishaneye dönüşür. Aile kızları evlendirmek ister fakat kızlar buna direnir.

mustang2.jpg

Cannes’da Quinzaine des Réalisateurs (Yönetmenlerin 15 Günü) seçkisinde yer alan film gösterimi sonrası 10 dakika boyunca ayakta alkışlandı. Ankara (1978) doğumlu yönetmen Deniz Gamze Ergüven filmi hakkında şöyle diyor:
“Ben gerçekten bugün Türkiye’de bir kadın, bir kız olmanın ne olduğunu keşfetmek istedim. Bu kadın sesinin nadiren duyulduğu Türk toplumunda, sıcak ve tartışılan bir konu. Ben kızları filmlerde çok az rastladığımız kahraman, cesaret figürü, azimli karakterler yapmak istedim. Ben onları, James Dean gibi isyankar fakat aynı zamanda gençliğin diriliği ve tazeliğiyle güzel gördüm. Bu eleştirel bir bakış açısı olabilir ama umut ediyorum olumlu bir şeyler üretir.”
Ayrıca film 21. Saraybosna Film Festivali’nde En İyi Film ve En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini kazandı. En İyi Kadın Oyuncu ödülünü, başrolleri paylaşan beş genç oyuncu Güneş Şensoy, Doga Doğuşlu, Tuğba Sunguroğlu, Elit İşcan ve İlayda Akdoğan paylaştı. Ergüven Mustang'ın çekildiği Kastamonu ili gezilecek şehirler arasında gösterdi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.