• BIST 9524.59
  • Altın 2524.268
  • Dolar 32.5721
  • Euro 34.6338
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 18 °C

İngiliz dergisinden Türk mutfağı eki

İngiliz dergisinden Türk mutfağı eki
İngiltere'de yayınlanan ve ülkenin en saygın yemek ve seyahat dergisi olan Food and Travel Türk mutfağı için özel bir ek hazırlıyor.

LONDRA- İngiltere'de yayınlanan ve ülkenin en saygın yemek ve seyahat dergisi olan Food and Travel Türk mutfağı için özel bir ek hazırlıyor. Food and Travel Dergisi yöneticisi Gregor Ranking 'Harika lezzetleriniz var ve biz bunu İngilizlere tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz'dedi.
Food and Travel dergisinin 52 sayfa Türkiye mutfağı üzerine hazırladığı kitapçık seklindeki ek, 40 bin adet basılacak. Derginin İngiliz gurmeleri ve fotoğrafçılarının Türkiye'de yaptıkları yoğun çalışmaların sonunda hazırlanan ek, derginin Mart sayısı ile birlikte İngiltere'de dağıtılacak. Aylık olarak basılan ve ülkenin tek gastronomi dergisi olan Food and Travel dergisinin 81 bin okuyucusu bulunuyor.

ali-selcuk-can3.jpg

Can 'Türkiye'nin zengin mutfağının tanıtımı için mükemmel bir fırsat'
Türkiye'nin Londra Kültür ve Tanıtım Ateşesi Ali Selçuk Can, yaptığı açıklamada, kitapçıkta Asya, Avrupa ve Ortadoğu kültürleri ile harmanlanmış, Selçuklu ve Osmanlı mutfağından esinlenmiş ve yüzlerce farklı yemek çeşitleri ve tatlarından oluşan Türk damak kültürünün coğrafi yöreler bazında gösterdiği çeşitliliğin tanıtılacağını söyledi. Can, 52 sayfa olarak hazırlanan ve 40 bin adet basılacak olan ekin Türkiye yemeklerinin tanıtımı açısından büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Derginin, Türk mutfağının geniş bir şekilde tanıtımına yönelik yapılan ilk çalışma olduğunu söyleyen Can, 'Bu kitapçık ile amacımız ülkemizin sadece deniz, kum ve güneşinin değil, zengin mutfağının da temel ziyaret nedenlerinden birini oluşturabileceğini vurgulanmaktadır dedi.

fodd-travel2.jpg

İngiliz gurme gazeteciler Türkiye'de bölge bölge geziyor
Londra Travel fuarında okuyucuları ile buluşan Food and Travel dergisi yöneticisi Gregor Ranking, dergi standında kapak sayfasında Türkiye'nin yer aldığı geçmiş bir sayı poster olarak kullandı. Ziyaretçilerden büyük ilgi gördüğünü ifade eden Ranking, Türkiye'nin zengin bir mutfağa sahip olduğunu bunu İngiltere'de en iyi şekilde tanıtmak istediklerini ve bu çalışmanın Türkiye için ilk defa hazırlandığını söyledi. Türkiye'nin Londra Kültür ve Tanıtım Ateşesi Ali Selçuk Can'a verdiği büyük destek ve katkılardan dolayı teşekkürlerini sunan Gregor, Türkiye'de gazetecilerinin şehir şehir gezerek her yöreye özgü yemekleri tadarak hazırladıkları ekin büyük ilgi göreceğine inandığını söyledi.
Ranking,'Bölge bölge popüler yemekler ve yenilecek yerler dergide yer alacak. Türkiye sadece kumu ve güneşiyle değil zengin mutfağı ile de dünya turizminde yerini alması gerekiyor. Harika lezzetleriniz var ve biz bunu İngilizlere tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz' şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.