• BIST 8988.07
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 19 °C

Gaziantep gastronomi destinasyonu

Gaziantep gastronomi destinasyonu
Avrupa Komisyonu tarafından EDEN projesinde, Gaziantep ili 2015 yılı “Turizm ve Yerel Gastronomi” Destinasyonu seçildi

GAZİANTEP- Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen program çerçevesinde Gaziantep ili 2015 yılı “Turizm ve Yerel Gastronomi” Destinasyonu seçildi. Cermodern Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlik ile 2015 yılı “Turizm ve Yerel Gastronomi” destinasyonu seçilen Gaziantep ile 4 finalist ödül aldı. Programa Çorum, Çanakkale, Kayseri, İzmir ve Gaziantep illerinden destinasyon temsilcileri katıldı.

Etkinlik, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesinin 2015 yılı finalist destinasyonlarına ilişkin slayt gösterisi ile başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanı Sedat Gönüllüoğlu, destinasyon temsilcilerine ödülleri takdim etti.
Ödül töreni öncesinde Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi hakkında bilgi veren Gönüllüoğlu, “Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi bizim bakanlık olarak Avrupa Birliği ile birlikte yaptığımız ve en çok değer verdiğimiz projelerden bir tanesi. Çünkü herhangi bir maddi geliri olmamasına rağmen bizim bildiğimiz kültürel değerleri, gastronomik değerleri bilmeyen insanlara göstermek, bunlarla ilgili turizm hareketleri oluşturmaktır, Bu seneki “Turizm ve Yerel Gastronomi”de 58 tane başvurumuz vardı. Bunlardan 5 tane finalistimiz var. Ben açıkçası kendi aralarında bir sıralama yapmıyorum. Kazanan tüm finalistleri tekrar tebrik ediyorum” diye konuştu.

gaziantep2.jpg

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesinde finalist olan Çorum ili adına ödülü Çorum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan aldı.
Çanakkale Gökçeada’nın ödülünü ise Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel, Gönüllüoğlu’ndan aldı. Kayseri’nin ödülünü Gönüllüoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Salih Özgöncü’ye takdim etti. İzmir Tire’nin ödülünü ise Tire Belediyesi Dış İlişkiler ve Sosyal Projeler Koordinatörü Murat Sanus aldı.
2015 yılında Turizm ve Yerel Gastronomi teması kapsamında ödül alan destinasyon Gaziantep oldu. Gaziantep’in ödülünü ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Toprak aldı. 2015 yılı “Turizm ve Yerel Gastronomi” Destinasyonu seçilen Gaziantep’e ödülü Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanı Gönüllüoğlu verdi.
Gaziantep ili adına ödülü alan Toprak, “Gaziantep’in seçkin destinasyonlar projesi kapsamında ödüle layık görülmesi bizim açımızdan oldukça anlamlı ve önemlidir. Gaziantep hem kültürel mirasıyla hem de gastronomisiyle Türkiye’nin en önemli değerlerinden bir tanesidir. Bu yıl birbirine yakın zamanda 2 ödül almış olduk. Birincisi şu anda burada bulunmamızın sebebi olan Avrupalı Seçkin Destinasyonlar ödülünü alıyoruz. İkincisi ise yakın zamanda yine Gaziantep yaratıcı şehirler dalında UNESCO’ya üyeliği kabul edildi. Bu da bizim açımızdan yine önemlidir. Gaziantep’in tanınırlığını ulusal ve uluslararası çapta bu tarz organizasyonlarda yapılacak ödüllerin, başarıların çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Gastronomi alanında UNESCO’dan böyle bir üyeliğimizin kabul edilmiş olması Gaziantep’in gastronomi alanında ne kadar önemli bir noktada olduğunu da tescillemiş olduk. Gaziantep’in 200’ün üzerinde kendine has yemeği vardır. Gaziantep 3 medeniyete merkezlik yapmış ve bizim 3 tane antik şehrimiz var. Dolayısıyla bu medeniyetlerin merkezi konumunda olması nedeniyle oralardan alınmış olan kültürleri sentezlemiştir. O açıdan mutfak kültürü anlamında Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesidir. Gaziantep’in mutfağı Türkiye’de çok biliniyor ama bu yönleriyle belki de tanıtıma ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.
 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.