• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 21 °C

Vezirköprü'nün turizm potansiyeli

Vezirköprü'nün turizm potansiyeli
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Batı Karadeniz Yürütme Kurulu Başkan ve üyelerine Vezirköprü’nün turizm potansiyeli anlatıldı.

VEZİRKÖPRÜ- Vezirköprü'nün Turizm Potansiyeli AnlatıldıTürkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Batı Karadeniz Yürütme Kurulu Başkan ve üyelerine Vezirköprü’nün turizm potansiyeli anlatıldı. Samsun Vezirköprü’deki gezi ve tanıtım etkinlikleri ile TÜRSAB Batı Karadeniz Yürütme Kurulu Başkan ve üyelerine Vezirköprü’nün turizm potansiyeli anlatıldı. TÜRSAB Batı Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Temel Uzlu, Başkan Yardımcısı Şaban Akça, Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis, Samsun, Ordu ve çevre illerin bölge acenteleri, turizm acente temsilcileri katıldı. Belediye sosyal tesislerinde yenen yemekten sonra sinevizyon eşliğinde ilçenin tarihi ve kültürel değerleri, doğal güzellikleri anlatıldı.

İlçenin turizme kazandırılmasının bir ekip işi olduğu belirtilen sunumda, “Kunduz için yayla evleri, Şahinkaya Kanyonu için yürüyüş parkurları, yürüyüş ve spor alanları, dağcılık kamp alanları, doğa yürüyüş alanları ve daha birçok projelerimiz hazır. Nerik Antik Kenti ilçemize ayrı bir tarihi değer katmaktadır. Hayata geçirilen 350 dekarlık Vezirsuyu Projesi 2 bin 750 dönüme çıkarılacak. İlçemizle özdeşleşen tarihi evlerden 98 tanesi Sokak Sağlıklaştırma projesi kapsamında restore edildi. 34 evin ihalesi yapıldı. Şahinkaya Kanyonu gezisi için 150 kişilik bir feribot daha alınacak. İlçenin tüm değerleri korunarak turizme sunulacak” denildi.

“VEZİRKÖPRÜ'NÜN TARİHİ DOKUSU ÇOK ZENGİN”
TÜRSAB Batı Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Temel Uzlu, Vezirköprü’nün tarihi dokusunun çok zengin olduğunu, turizm konusunda çok yol kat edildiğini söyleyerek Vezirköprü’nün hapsolmuş bir ilçe olduğunu ifade etti. Başkana çalışmalarından dolayı teşekkür eden Uzlu, turizm alt yapısı tamamlandığında ilçenin Samsun’un en aktif ilçesini olacağını ve ilçe ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını söyledi.
İlçenin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için çok önemli projeler hazırlandığını belirten Başkan Edis, projelerin bir kısmının gerçekleştiğini, sosyal projelere ağırlık verildiğini, hazırlanan projelerin hayata geçirilmesi için canla başla çalışıldığını ifade etti.
Daha sonra ilçedeki tarihi mekanlar ve doğa harikası Şahinkaya Kanyonu feribotla gezildi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.