• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 15 °C

Yükselir Group Einhorn'u aldı

Yükselir Group Einhorn'u aldı
Yükselir Group Başkanı Yavuz Selim Yükselir, Avrupa’nın en lüks alışveriş mağazalarından Einhorn Interiors’un yüzde 50’sini satın aldığını açıkladı

DUSSELDORF- Yükselir Group Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Selim Yükselir, şirketinin Avrupa’nın en lüks alışveriş mağazalarından Einhorn Interiors’un yüzde 50’sini satın aldığını açıkladı. Yükselir, "Yeni fırsatlar için yatırım yapılacak ülkelerle ilgili araştırmalarımız devam ediyor" dedi.

Petrol, enerji, havacılık, lojistik, marina, bilişim, turizm, inşaat ve canlı hayvancılık olmak üzere dokuz sektörde faaliyet gösteren Yükselir Group, Almanya Düsseldorf’ta bulunan butik ve kreatif çalışmaları ile tanınan Einhorn Interiors’ın yüzde 50'sine ortak oldu.
Düsseldorf’un en lüks alışveriş mağazalarından Einhorn; Fendi, Trussardi ve Prada gibi ünlü üreticilerden çok değerli kumaşlar, halılar, ince tasarımlı aksesuarların satışıyla dikkat çekiyor.

Düsseldorf’u Yükselir Group için çekici kılanın yatırımların getirisinin yüksek olması ve ticari esasların ortaklığa elverişli olması olduğunu vurgulayan Yükselir Group Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Selim Yükselir, "Burada ortaklık yaptığımız alanlar yükseldikçe aynı oranda yüksek nakit geri dönüş imkanı ve öz sermayenin çok daha yüksek oranlarda geri dönmesi söz konusu. İstanbul merkezli şirketler grubu olarak Avrupa'da 14 ülkede, aynı zamanda ABD, Rusya, Irak, İran ve Malezya’da da faaliyette bulunmanın dışında yeni fırsatlar için yatırım yapılacak ülkelerle ilgili araştırmalarımız devam ediyor" dedi.

Piyasaki dalgalanmalara rağmen Einhorn’a ortak olmanın hem Türkiye hem de Almaya için önemli bir ortaklık olduğunu belirten Yükselir, "Düsseldorf’un kalbinde büyük hacimli bir ortaklık yaptık, bunun faydasını kısa zamanda alacağımızı düşünüyoruz. Güçlü mali yapımızın, dünya çapında 20 bin civarındaki çalışanlarımızın, geleceği iyi gören ekibimizin, yetişmiş ve iyi eğitimli personelimizin bize verdiği güçle Türk şirketi Yükselir Group’un adını uluslararası çapta ortaklıklar ve yatırımlar yaparak duyurmaya devam edeceğiz. Özellikle siyasi dalgalanmalardan tedirgin olan piyasanın ortaklıkları ve yatırımları olumsuz etkilediğini görmekteyiz. Ortaklığımızı yaparken karşımıza çıkabilecek tüm risklere karşı planlarımızı yaparak yatırım yaptık. Bu aşamadan sonra Yükselir Group olarak dalgalı piyasaya rağmen stratejik ortaklıklara ve yatırımlara devam edeceğiz" ifadelerini kullandı

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.