• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Dünyanın merkezi Antalya

Dünyanın merkezi Antalya
OTI Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş: Dünyanın siyasi ve ekonomik nabzı, Türkiye’nin dönem başkanlığında yapılacak

ANTALYA- Küresel üretimin yüzde 90’ına, ticaretin yüzde 80’ine hakim olan dünyanın en büyük 19 ekonomisi ve AB Komisyonu’nun temsilcileri bu hafta sonu Antalya’da buluşuyor. Dünyanın siyasi ve ekonomik nabzı, Türkiye’nin dönem başkanlığında yapılacak Antalya’daki G20 Zirvesi’nde atacak. Zirveye katılacak dünya liderlerini ağırlamaya hazırlanan Antalya, çok değerli bir tanıtım fırsatı yakalayacak.

ÖNEMLI BIR MESAJ TAŞıYOR
Türk turizminin öncü gruplarından ve küresel oyunculardan Antalyalı OTI Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, 10’uncu toplantısını 15-16 Kasım’da Antalya Belek’te yapacak G20’nin, Türkiye ve Antalya için tarihi bir önem taşıdığını söyledi. Kentin binlerce yabancı konuk ve gazeteci ağırlayacağını, uzak coğrafyada bile Antalya adının geçeceğini vurgulayan Bektaş, turizmcilerin de bu bilinçle taşın altına elini koyduğunu kaydetti. Bektaş, “Dünya Turizm Örgütü'nün, en çok turist kabul eden ülkeler sıralamasına göre Türkiye'nin 6’ıncı sırada olmasını sağlayan güçlü şehirlerin başında Antalya geliyor. Her yıl yaklaşık 5 milyon turist ağırlayan Belek, 17 kilometrelik sahil hattı, 50'den fazla üst düzey oteli, 60 bin yatak kapasitesiyle destinasyon olarak dünyada bulunabilecek ender bölgelerden biri. Ayrıca, G20 gibi dünya liderlerini bir araya getiren, güvenliğin en önemli konu olduğu bir zirvenin Antalya’da gerçekleşmesinin çok önemli bir mesaj taşıdığını düşünüyorum. G20, Antalya’nın turizm potansiyelinin yanı sıra çok güvenli bir destinasyon olduğunu tüm dünyaya gösteriyor” dedi.

TÜRKIYE’NIN GURURU OLACAK
“Bu zirve Antalya için gurur verici bir organizasyon” ifadesini kullanan Bektaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu hafta sonu dünyanın merkezi Antalya olacak. Zirvede hiçbir aksama olmaması, Belek ve Türkiye açısından bizlerin de sorumluluğu. Antalya’da dünyayı yönetenleri ağırlayarak vereceğimiz mesajın yanı sıra Kasım ayı ortasında şehrin iklim avantajı ve doğal zenginliklerini de görünür hale getireceğiz. G20 Zirvesi, turizm sektörünün tüm paydaşları için verimli bir organizasyon olacak. Zirvenin Antalya’da yapılması, 2016 yılı için Antalya ve Türkiye turizmine önemli bir ivme kazandırıp, moral ve motivasyon kaynağı olacak. “

ANTALYA, 2016’DA DA EXPO ILE GÜNDEMDE
Antalya’nın her yıl, büyük ölçekli uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapması gerektiğini vurgulayan Ayhan Bektaş, “Türk turizminin amiral gemisi Antalya’nın tanıtımında, bu çapta dünyanın dikkatini üzerimize çeken etkinlikler çok önemli. Antalya, önümüzdeki yıl Expo 2016’ya ev sahipliği yapacak. 23 Nisan’da açılacak Expo 2016, altı ay açık kalacak. Dünyanın gözü yine üzerimizde olacak. Ayrıca, Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) 2017 Zirvesi’nin ev sahipliğini üstlenmek için çalışıyoruz. OTI Holding olarak aktif rol aldığımız bu süreçte, Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Otelciler Birliği ve ICF Airports Antalya Havalimanı ile işbirliği içindeyiz. WTTC 2017 Zirvesi’ni Antalya’da gerçekleştirdiğimizde, dünya turizmine yön veren 1000’den fazla yetkiliyi Antalya’da ağırlama imkânını yakalamış olacağız. Antalya’nın tanıtımına, kesintisiz bir biçimde bu düzeyde işlere imza atarak devam etmeliyiz” diye konuştu. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.