• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Anı Tur 30.yılında Mavi Tur'da-1

Anı Tur 30.yılında Mavi Tur'da-1
Anı Tur'un 30.yıl etkinliğine katılanlar mitolojide yer alan bir çok hikayeye konu olan Göcek ve Fethiye’nin eşsiz güzelliklerinin görme fırsatı buldular.

ZAFER BAYKAL-TÜRKİYE TURİZM
RODOS / YUNANİSTAN - 
Türkiye’nin güçlü tur operatörlerinden Anı Tur yıl boyuna yaydığı 30. yıl kutlamalarına İspanya'nın Madrid ve Toledo şehrinden sonra  Türkiye'de Fethiye, Göcek, Yunanistan'da Rodos Adası gezisi ile devam etti. Anı Tur”un Göcek ve Fethiye’den Rodos’a kadar uzanan 4 günlük kutlaması, Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal ve Yeşil Dalyan Feribot şirketi sahibi Nami Üreyen’in Fethiye’de imzaladıkları protokol ile başladı. Daha sonra ise Çilsal geziye gelenlere gezi ile ilgili bilgiler verdi.

veli-ani-2.jpg

veli-nami-ani1.jpg

hilal-ani2.jpg

Anı Tur Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Çilsal’ın da katıldığı ev etkinliğe katılan basın mensupları ilk gün mitolojide yer alan bir çok hikayeye konu olan Göcek ve Fethiye’nin eşsiz güzelliklerinin görme fırsatı buldular.

zafer-ani6.jpg

zafer-coskun1.jpg

zafer-ani1.jpg

BASıN TURUNA KATıLıM YÜKSEK OLDU

Anı Tur’un 30’cu yılı kutlamasına Akşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Dolu, Sözcü Gazetesi Ekonomi Müdürü Atilla Kızıltan, Haber Türk Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Çağlar Aydın, Kanal D’nin eski haber spikeri Tuluhan Tekelioğlu, İz TV’nin sahibi ve gazeteci Coşkun Aral ve Türkiyeturizm.com’u temsilen Ege temsilcisi Zafer Baykal katıldı. Ayrıca sanatçı Ege, bankacılar, reklam şirketleri temsilcileri katıldı.

sirbad2.jpg

GÖCEK’TE 12 ADA, SİNBAD, DAIDALOS VE IKARUS

Hepimizin çocukluğumuzda okuduğumuz “Sinbad Harikalar Diyarında’ adlı adlı kitapta geçen harikalar diyarı olan Göcek’in 12 Adası herkesi büyüledi. Sinbad’ın gemisiyle adalarda sisler arasında yol alışı gözümüzde canlandı. Ayrıca mitolojide yer alan Daidalos ve oğlu Ikarus’un hikayesinin geçtiği Göcek başka bir kimlikle bizi etkiledi.

ikarus-daidalos.jpg

Mitolojiye göre İkarus’un babası Daidalos bilge bir mimardır. Sürgüne gönderildiği Girit Adası’nda Kral Minos’un yanında çalışmaya başlar. Onun isteği üzerine insan başlı, boğa bedenli bir canavar olan Minotauras’ın bir daha çıkmamacasına içine kapatılacağı Labirent’i inşa eder. Ancak bir süre sonra kral Minos’un emri ile, Labirentin gizini Theseus ve Ariadne’ye öğrettiği gerekçesi ile oğlu İkarus’la birlikte kendisi Labirent’e hapsedilir.

ikarus.jpg

BAL MUMU KANATLARLA GÖCEK’E UÇTULAR

Daidalos, yaratıcı aklıyla, buradan çıkmanın yollarını arar. Ve kendisi ve oğlu için kanatlar yapar. Bu kanatları bal mumuyla bedenlerine, omuz başlarına yapıştırır. Oğlu İkarus’a ne çok alçaktan, ne de yüksekten uçmamasını, özellikle de güneş ışınlarına yaklaşmamasını tembih eder.
Fakat İkarus takma kanatları ile bir kez havalandıktan sonra, aydınlığı, güneş ışınlarını ve bunların ardındaki hakikati biraz daha yakından görmek, öğrenmek ve daha çok özgürleşmek düşüne kapılır. Ancak, Göcek üzerinde güneşe yaklaştıkça, takma kanatlarını bedenine yapıştıran bal mumları erimeye başlar. İkarus, Ege Denizi’nde Sisam Adası’nın yakınlarındaki İkaya Adası’nın önüne, İkarus Denizi denen bölgeye düşer, ölür.

kleo3.jpg

kleo2.jpg

GÖCEKTE KLEOPATRA HAMAMI

Göcek muhteşem güzelliği ile tura katılanları adeta büyüledi.12 ada turumuzda denizin rengarenk güzelliği, el değmemiş kıyıları ile cennetin bir köşesini andırıyor. Kleopatra’nın güzelliğine güzellik katan cam gibi suların bulunduğu koydaki hamamı bölgeye ayrı bir renk katıyor. Tura katılanlar bu sularda yüzerek tarihn yeniden canlanmasına tanık oluyorlar.

bedri-rahmi-ani7.jpg

BEDRI RAHMI KOYUNDA BALIK

Birbirinden güzel Göcek koylarını turlarken, Bedri Rahmi Koyu doğal güzellikleri yanında insanı, başka dünyalara taşıyor. Bedri Rahmi 1974 yılında bir grup sanatçıyla çıktığı mavi yolculukta verdikleri molada, bir kayaya sevimli bir balık çizmiş. Bedri Rahmi, Anadolu renk ve figürlerinin en saf izdüşümlerini kayaya aktarmış.

kaya-mezarlari-ani1.jpg

Yeşille mavinin kucaklaştığı Göcek koylarını gezerken Bedri Rahmi koyuna yaklaştığınızda ilk gözünüze çarpan tepelerdeki 5000 yıllık kaya mezarları görülür. Çam ağaçları ve makiliklerin arasından kocaman gözlü balık resmi, doğanın sessiz güzelliğinde insanı etkiliyor.
Bu kadar güzelliği bir arada karayoluyla giderek görmek mümkün değil. Mavi Tur’a katıldığınızda kendinizi bambaşka bir dünyada bulacak, hem günümüzü yaşayacak, hem de mitolojinin esrarengiz sayfalarında yüzyıllar öncesine giderek kaybolacaksınız.

DEVAM EDECEK

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.