• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 23 °C

Pegas turizmde düşüş bekliyor

Pegas turizmde düşüş bekliyor
Pegas Tur Başkanı Ramazan Akpınar, Rusya’dan yaşanan krizin siyasi olduğunu, 2015'te turist sayısında yüzde 30 azalma beklediklerini söyledi

MOSKOVA- Pegas Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Akpınar, Rusya’dan yaşanan krizin siyasi olduğuna işaret ederek, 2015 yılında turist sayısında yüzde 30 azalma beklediklerini söyledi. 2014’de Türkiye’yi ziyaret eden Rus turist sayısı 4,4 milyonu buluyordu. Akpınar, Rusya’daki krizin eski krizlerden çok farklı olduğuna dikkat çekti.

ramazan-akpinar-pegas2.jpg

Pegas Tur Yönetim Kurulu Başkanı, "Rusya’dan beklentilerimize gelince ortada bir sorunun olduğunu söyleyebilirim. Sonuçta makul şeylerle uğraşıp piyasada en iyisini almaya çalışacağız. Sorun olduğu kesin. Belli bir süre, 1 yıl, 2 yıl, 3 yıl mı sürecek bilemiyoruz, ona göre hareket edeceğiz" dedi. Rusya’dan geçen yıl 3,5 milyon Rus turisti dünyanın çeşitli tatil bölgelerine gönderdiklerini bilgisini veren Akpınar, "Türkiye, Mısır, Tayland, Vietnam, Yunanistan ve diğer ülkelere turist gönderdik. Bunların yaklaşık 900 bini Türkiye’ye tatile gönderdi. Bu yıl bu rakamlarda biraz azalma bekliyoruz. Yaklaşık yüzde 30 bir azalma bekliyoruz. Pazarda yüzde 25-30 bir daralma var. Uzakdoğu bölgesinde de talepler yüzde 50-60 düştü. Neticede insanlarda bir kaygı var." ifadelerini kullandı. Her 2 tarafın birbirini idare edeceklerini kaydeden Akpınar, "Şu anda her şeyi zamana bırakıp daha makul şeyler yapmak lazım. Tabii ki kayıp olacağı kesin. Her iki taraf bir birini idare edecek artık. Burada sorun var. 1 dolar geçen yıl 35 ruble iken, bu yıl 57 ruble. Örneğin bir Rus vatandaş 100 bin ruble maaş alırken, bu yıl da 100 bin ruble. Değişen bir şey yok. İnsanların alım gücü artmadı. Tam tersi düştü. Dolayısıyla herkes çorbaya bir şeyler katacak. Aptal kurşun sıkmayalım. Bilinçli şeyler yapalım. Para kazanmadığımız işe girmemek lazım. Masraf ve harcamaları iyi yapmak önemli. Sorunun çözüleceğine ve 2016 yılında piyasanın eski dönemine kavuşacağını umut ediyoruz. Bu kriz eski krizlerden farklı. Bu kriz siyasi, normal kriz değil" tespitinde bulundu.

ramazan-akpinar-pegas1.jpg

'KİMLİKLE GİRİŞ ZOR'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Rus vatandaşların iç pasaportla Türkiye’ye gelebilmeleri için çalışma yaptıklarına ilişkin sözlerini değerlendiren Akpınar, "Rusya vatandaşlarının kimlikle Türkiye’ye gidebilme olasılığına çok makul bakıyoruz. Çünkü Rusya’da yurtdışı pasaportu olmayan çok sayıda insan var. Yurtdışına çıkamayacak insanlara seyahat imkanı sağlayacak. Tabii ki olumlu bakıyoruz. Ama bu dışişleri başta olmak üzere ülke mercilerinin görüşüp karar vermesi gereken konular. Burada Kiril alfabesini okuyacak teknik cihazlar ve diğer faktörleri göz önünde bulundurursak yakın zamanda böyle bir uygulamanın olacağını söylemek çok zor" şeklinde konuştu.

Rusya Haber

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.