• BIST 9475.08
  • Altın 2503.661
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8005
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 20 °C

E-ticarette turizm 4 katı büyüyecek

E-ticarette turizm 4 katı büyüyecek
T-Soft e-Ticaret Genel Müdürü Ömer Arıkan önümüzdeki 5 yılda hizmet vererecekleri müşteri sayısının 2000’den 10.000’e çıkmasını ön gördüklerini söyledi

İSTANBUL- Türkiye’de inanılmaz bir hızla büyüyen e-ticaret her sektörde ağırlığını belli etmeye başladı, 204 yılı itibari ile sanal poslardan geçen işlemlerin toplamı, 40,848 milyar TL olarak gerçekleşti. 2014 e-ticaret hacminin dağılımında turizm ve seyahat %25 gibi bir payla çok önemli bir yer tutuyor. 

TURİZM PROJELERİ 4 KAT ARTIYOR
T-Soft e-Ticaret Genel Müdürü Ömer Arıkan önümüzdeki 5 yılda hizmet vererecekleri müşteri sayısının 2000’den 10.000’e çıkmasını ön gördüklerini söyledi. Turizme yönelik projelerinin yüzde 1’den yüzde yüzde 4’e çıkacağını tahmin ettiklerini belirten Ömer Arıkan “ Proje sayısı itibari ile 5 yıl içinde turizme yönelik projelerde 4 katlık bir artış bekliyoruz” dedi.

TURIZM VE SEYAHAT ILK SıRAYı KORUYACAK
2000’in üzerinde e-ticaret sitesinin alt yapı hizmetini sağlayan T-Soft e-Ticaret Genel Müdürü Ömer Arıkan turizm ve seyahatin bu oranı korumaya devam edeceğini belirterek şunları söyledi:”Turizm erken rezervasyon yapılarak, ileri bir tarihte hizmetin alındığı, hizmetin alındığı yer ile ikamet edilen yerin çoğunlukla uzak lokasyonlar olduğu için işlemlerin uzaktan yapılmasının bir zorunluluk olduğu bir sektor olarak görülüyor. Sektörün bu özelliği e-ticareti’de hızlandırıyor. E-ticaret sayesinde hizmet sağlayanlar ile, müşteriler doğrudan iletişim kurarak, aracı maliyetlerini ortadan kaldırarak, ekonomik hizmet alabilme imkanına kavuşurken, diğer yandan aracılardan kaynaklanan dolandırıcılık durumları da ortadan kalkmış oluyor.Turizm’de e-ticaret’in yaygın kullanımı, kaynak israfının da önüne geçiyor. Ulaşım şirketlerinden, konaklama tesislerine kadar, doluluk oranlarının artırılması da sağlanıyor.”

KÜLTÜR TURIZMI ARTıYOR
E-ticaret’in yaygınlaşması ile birlikte ülke içinde kültür turizminin arttığını belirten Ömer Arıkan müşterileri içinde 20’ye yakın kültür turları yapan proje olduğunu söylüyor. Günübirlik veya 1-2 gece konaklamalı olarak, İstanbul’dan Anadolu’ya, Anadolu’nun şehirleri arasında yolculuk ve konaklamalı paket tur hizmeti veren sitelerin sayısının giderek arttığını söyleyen Ömer Arıkan şöyle devam etti:
“E-ticaret ile kültür yozlaşmasının önüne geçiliyor. Sahil şeridine gelen turistler sadece otellerde kalarak, ülkelerine geri dönüyorlar. Diğer yöreler turizm potansiyelinden yeterince pay alamıyor. Kültürel turlarla bu bölgelere yerli ve yabancı turist taşınıyor. Bölgelerde kültürler tanıtılırken, esnafa ticari destek sağlanıyor.”
  

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.