• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Çinli Xingtai Wanhai firması, elektrikli araç üretecek

Çinli Xingtai Wanhai firması, elektrikli araç üretecek
Çinli Xingtai Wanhai ile Ser-Gün Enerji, Antalya'da elektrikli bisiklet, yük taşıyıcıları, golf aracı, mini traktör ve mini otobüs üretecek

ANTALYA - Antalya'da faaliyet gösteren Ser-Gün Enerji Limited Şirketi ile Çin Halk Cumhuriyeti Hebei bölgesinde faaliyet gösteren Xingtai Wanhai Investment Group Corp. arasında elektrikli araç üretimi için ortaklık anlaşması imzalandı. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin şahitliğinde imzalanan anlaşmaya Ser-Gün Enerji adına Genel Müdür Tamer Uğurluel, Xingtai Wanhai adına da şirket CEO'su Mingyu Liu imza etti.BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisinde yapılan imza töreninde Tuncay Engin, yaklaşık 3 yıldır Çin'in Hebei bölgesindeki firmayı Antalya, Isparta ve Burdur'daki yatırımcılarla buluşturduklarını söyledi.

20 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
Ser-Gün Enerji adına Genel Müdür Tamer Uğurluel, ilk etapta Antalya'da 20 milyon dolarlık bir yatırımın yapılacağını belirtti. Antalya Organize Sanayi Bölgesinde 19 bin 500 metrekarelik kapalı alanı olan tesiste iki, üç ve dört tekerlekli elektrikli bisiklet, yük taşıyıcıları, akü, golf arabası, mini traktör ve mini otobüs üretimi yapılacak.  
Uğurluel, "Yakıt maliyeti neredeyse sıfıra yakın ürünler. Bu nedenle özellikle yük taşıyıcıların çok ilgi çekeceğini düşünüyoruz. Üretilen araçlar tamamen çevreci. Bunun için de ayrıca mutluyuz. 2023 Türkiye'sine biz de firma olarak kendi çapımızda bir katkı koymayı ümit ediyoruz" dedi.

ÖNCE MONTAJ SONRA ÜRETİM
Ortaklığın yüzde 51’inin Türk , yüzde 49’unun Çin olacağını belirten Uğurluel, ilk aşamada firmanın Çin'de ürettiği ürünlerin montajının yapılacağını, ardından üretimin tamamının Antalya'da yapılacağına bildirdi.  Uğurluel, orta vadede firmanın elektrikli otomobil üretimini Antalya'ya kaydırılabileceğini söyledi.
Xingtai Wanhai şirfetinin CEO'su Mingyu Liu, İpekyolu'nu tekrar canlandırmak, batı ile doğuyu bağlamak amacıyla Antalya'yı tercih ettiklerini  belirterek "Ortaklığımız sadece 20 milyon dolarla kalmayıp milyar dolara varacak seviyelere ulaşacaktır" dedi.


Gün Ajans

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.