• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Kastamonu Körfez turizmini ağırladı

Kastamonu Körfez turizmini ağırladı
KAS-KON, TMTC ve THY işbirliğinde keşif için gelen 45 Körfez seyahat acentesine Kastamonu’nun turistik ve tarihi değerleri tanıtıldı

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türkiye’de kültür ve doğa turizmiyle önemli bir yere sahip olan Kastamonu’da herkes el birliği ederek turizmi istenilen seviyeye çıkarmaya çalışıyor. Körfez ülkelerinden gelen seyahat acentelerine Kastamonu’da merkez ve ilçe yönetimleri elbirliği yaparak muhteşem bir ağırlama yaptılar. Kastamonu merkez ve ilçe belediyeleri bölgelerinin turizm potansiyelini göstermek için adeta yarıştılar. Kastamonu’ya gelen Körfez ülkelerinden 45 seyahat acentesinin keşif gezisi ise konukları şaşırtan misafirperverlikle geçti. Konuk acenteler ziyaret ettikleri müzelerin anı defterlerine “Çok güzel bir şehir, ama insanları çok güzel” demekten kendilerini alamadılar.

kastamonu-korfez-2.jpg

KAS-KON, TMTC, THY İŞBİRLİĞİNDE

Körfez ülkelerinden gelen 45 önemli seyahat acentesinin gezisi Türkiye’nin turizmde atılım yapan illerinden Sinop’tan sonra son yılların gözde turizm şehri Kastamonu ile sürdü. Kastamonu Konfederasyonu (KAS-KON), Türk Ortadoğu Turizm Konseyi (TMTC) ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliği ile düzenlenen Batı Karadeniz Fam Trip’ine katılan Kuveyt, Suudi Arabistan, Katar, Umman, Dubai, Abu Dhabi seyahat acenteleri Kastamonu Kurşunlu Han Otel’de düzenlenen gecede ağırlandı.

kastamonu-korfez-10.jpg

Konuklara gezi boyunca Kastamonu Vali Yardımcısı Atilla Kantay ile Kastamonu Belediye Başkanı Turan Topçuoğlu ve Başkan Yardımcısı Mehmet Çağılcı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ziver Kaplan ve Müdür Yardımcısı Fahrettin Şenoğluile Kurşunlu Han Otel'in Genel Müdürü Cem Dilimel eşlik etti. Ayrıca Sinop, Kastamonu, Çankırı illerinden sorumlu Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUZKA) ekipleri konuklara rehberlik ettiler.

kastamonu-korfez-5.jpg

ÇELEBİOĞLU: KASTAMONU’YU DÜNYAYA TANITIYORUZ

Kastamonu Konfederasyonu (KAS-KON) Genel Başkanı Selami Çelebioğlu, son 4 yıldır, ITB Berlin, WTM Londra gibi uluslararası turizm fuarlarına katılarak, saklı cennet Kastamonu’nun sahip olduğu potansiyeli ve zenginliğini dünyaya tanıtmaya devam ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Dubai’de düzenlenen Arabian Travel Market Dubai (ATM) Fuarı öncesi Körfez ülkelerinin önemli seyahat acentelerini ağırladık. Kastamonu ve Sinop illerinin Körfez ülkelerinden daha fazla turist alabilmesini amaçlıyoruz. Yakın gelecekte, Avrupa ülkeleri ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanından turisti Kastamonu’da misafir edeceğiz. Nitekim yılsonuna doğru açılacak olan Kastamonu Havalimanı ile birlikte, kentimize olan yerli ve yabancı turistlerin sayısında ciddi bir artış yaşanacaktır.”

kastamonu-korfez-4.jpg

TOPÇUOĞLU: KASTAMONU KONUKLARI AĞIRLAMAYA HAZIR

Daha sonra söz alan Kastamonu Belediye Başkanı Turan Topçuoğlu, Kastamonu turizmini Körfez ülkelerine açmak için çaba gösteren Kastamonu Konfederasyonu (KAS-KON) Başkanı Selami Çelebioğlu ile Türk Ortadoğu Turizm Konseyi (TMTC) Başkanı Emin Çakmak ve destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığı eski müşavirlerinden, şimdiki Başbakanlık Müşaviri Hamdi Şengel ile diğer ilgililere teşekkür etti. Kastamonu’nun tarihinin çok eskilere dayandığını ve doğal güzelliklere sahip bir kültür şehri olduğunu belirten Başkan Topçuoğlu “Kastamonu yeni yapılan tesisleri ve düzenlenen altyapısı ile Türkiye’nin önemli turizm şehirleri arasında hak ettiği yeri almaya hazırlanıyor. Yurtiçinden ve yurtdışından gelen konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayacağız” dedi.

kastamonu-korfez-3.jpg

EMİN ÇAKMAK: ALTI AY ÖNCE KARARLAŞTIRDIK

Türk Ortadoğu Turizm Konseyi (TMTC) Başkanı Emin Çakmak, Kastamonu’nun Körfez ülkelerine tanıtımına 6 ay önce Londra’da Kastamonu Konfederasyonu (KAS-KON) Başkanı Selami Çelebioğlu ve Koordinatör Barkın Tümay’la yaptıkları görüşmede karar verdiklerini söyledi. Çakmak, fam trip için uygun seyahat acentelerinin tespiti için uzun bir çalışma yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

kastamonu-korfeze-kursunlu.jpg

DOĞU KARADENİZ’DE %100 ARTIŞ OLDU

“Kastamonu’nun özelliklerine ilgi duyan ve faydalı olabilecek Körfez ülkelerinin acentelerini tespit ederek davet ettik. Kastamonu Konfederasyonu (KAS-KON), Türk Ortadoğu Turizm Konseyi (TMTC) ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliği içinde ağırladığımız seyahat acentelerinin verimli olabilmesi için birkaç yıl sabretmek gerekiyor. 2006 yılında Doğu Karadeniz için yaptığımız çalışmaların meyvelerini yeni alıyoruz. Doğu Karadeniz’e Körfez ülkelerinden gelen turist sayısı yüzde 100 oranında arttı. Şimdi amacımız Sinop ve Kastamonu’nun turizm potansiyelini istenen seviyeye çıkarmaktır.”

kastamonu-korfez-16.jpg

KÖRFEZ’DEN GELEN SEYAHAT ACENTELERİ

Körfez ülkelerinden katılan seyahat acenteleri şöyle:
Kuveyt’ten Express Travel, Space Travel, Yaish Travel, Baz Travel, Afaq Travel, Musaad Al Saleh Travel, Suudi Arabistan’dan Attar Travel, Zahid Travel, Al Tayyar Travel, Sıta Travel, Fursan Travel, Sarh Travel, Hafif Travel, Portfolio, Dnata, Umman’dan Palm Holidays, Zahra Holidays, Bahwan Holidays, Marmul Travels, Travel City, NTT Tours, OUA Holidays, Dubai’den NEWRAK Leisure Travel & Tourism, SNTTA (Sharjah National Travel & Tourist Agency), Al Rais Travel, Sharaf Travel Services, Al Futtaim Travel Services, Uranus Travel & Tours, Katar’dan Ambassador Travels, Aldeera Travels, Arabian Link Travel, Continental Travel, Kanoo Travel, Regency Travels&Tours, Mannai Air Travel, Abu Dhabi’den Panorama Travel, Kanoo Travel, Sun Shıne Travel, Emırates Sky Travel, Al Shamel Travel, Orıent Travel
Konuk Seyahat acenteleri ile birlikte Türk Hava Yolları’nın bu ülkelerde ye alan temsilcileri Dubai ve Sharjah (BAE) Satış Müdürü Arif Pasha, Riyad Müdür yardımcısı Sabahattin Ateş, Doha (Katar) Satış Sorumlusu Ömer Aslan’da gezide yer aldı.

kastamonu-korfeze-cami-2.jpg

kastamonu-korfeze-cami-5.jpg

kastamonu-korfeze-cami-6.jpg

kastamonu-korfeze-cami-3.jpg

kastamonu-korfeze-cami1.jpg

MAHMUTBEY CAMİİ KONUKLARI ETKİLEDİ

Kastamonu’ya gelen Körfez ülkelerinin seyahat acenteleri ilk gün Şadibey Çiftliği’ni gezdiler. Daha sonra Kasaba’da Candaroğulları döneminden kalma 600 yıllık Mahmutbey Camii’ni ziyaret ettiler. Konuklar,çivi kullanılmadan yapılan ve içerisindeki süslemeleri tamamen kök boyadan yapılan camiye hayran kaldılar. Caminin orijinal kapısının çalındıktan sonra bir okulun bahçesine atılmış halde bulunmasının hikâyesini dinleyen konuk acenteler, kapının orijinalinin sergilendiği İsmail Bey Müzesi’nde beğeniyle izlediler.

kastamonu-korfeze-sadibey-6.jpg

kastamonu-korfeze-sadibey-5.jpg

kastamonu-korfeze-sadibey-4.jpg

kastamonu-korfeze-sadibey-1.jpg

kastamonu-korfeze-sadibey-3.jpg

kastamonu-korfeze-sadibey-2.jpg

Sadi Bey Konağı'na girişte broşürler ve hava muhalefeti için şemsiye dağıtıldı. At harası bulunan konağın odaları ile yemyeşil bahçesi konukların hoşuna gitti. Otel olarak kullanılan konağın lokantasında konuklara şömine başında çay ikram edildi.

kastamonu-korfeze-av1.jpg

Konuk acenteler El sanatları merkezinde ise alışverişe doyamadılar.
 Özellikle ahşaptan yapılan hediyelik eşyalar ise perde ve masa örtüleri aldılar.

kastamonu-korfeze-iksir-1.jpg

kastamonu-korfeze-iksir-2.jpg

kastamonu-korfeze-iksir-7.jpg

KÜÇÜK FOLKLORCULARLA COŞTULAR

Daday, İksir Resort Hotel’de İksir Aydın ve Ece Aydın’ın konuğu olan acentelere Vali Yardımcısı Atila Kantay'ın yaptığı konuşmadan sonra bakrovizyon exliğinde Kastamonu'nun tarihi ve kültürel değerleri tanıtıldı.

kastamonu-korfeze-iksir-8.jpg

kastamonu-korfeze-iksir-9.jpg

kastamonu-korfeze-iksir-12.jpg

kastamonu-korfeze-iksir-10.jpg

kastamonu-korfeze-iksir-13.jpgTesis gezdirildikten sonra akşam yemeğine alınan konuk acenteler Türk Halk Folklorundan örnekler sunan küçük kız öğrencilerin danslarına hayran kaldılar. Daha sonra oynak müziğin ritmine dayanamayan Körfez acenteleri hep birlikte piste çıkarak küçük dansçılarla birlikte oynadılar.

kastamonu-korfez-30.jpg

kastamonu-korfez-31.jpg

kastamonu-korfez-33.jpg

kastamonu-korfez-32.jpg

kastamonu-korfez-34.jpg

kastamonu-korfez-36.jpg

İZBELİ ÇİFTLİĞİNDE KAHVALTI

Ertesi sabah Kastamonu’nun ünlü İzbeli Çiftliği’nde Sabiha ve Serdar İzbeli’nin konuğu olarak tamamen doğal gıdalardan oluşan kahvaltıya katılan konuk acenteler yediklerinin tadına doyamadılar.
Yaklaşık 860 dönüm alan üzerine kurulu olan İzbeli Çiftliği’nde sayısız zaferlere imza atan sipahiler bu çiftlikte yetiştirildi. Çiftlik Padişah IV.Mehmet ( Avcı Mehmet) tarafından 1651 yılında İzbeli Sülalesi`ne bağışlandı. Yüzyıllarca tarihi barındıran İzbeli Çiftliği’ndeki konak günümüzde bir müzedir. Odalarında tarihin çeşitli dönemlerini otantik bir ortamda yaşatan konakta bulunan eşyalar Sabiha İzbeli tarafından yıllarca korundu.
Atatürk’ün 1925 yılında Kastamonu’ya yaptığı ziyarette kullandığı yatak örtüsü İzbeli Ailesi tarafından Kent Tarihi Müzesi’ne bağışlandı. İzbeli Çiftliği, 2002’den beri Kastamonu turizmine katkıda bulunuyor. İzbeli Çiftliği’nde konuklara tamamen doğal yetiştirilen ürünler sunuluyor. Ziyaretçilerin en beğendikleri yiyecekler arasında Kastamonu’nun ünlü etli ekmeği, ayran ve eğşi bulunuyor.

kastamonu-korfeze-3.20120421080547.jpg

kastamonu-korfeze-1.jpg

kastamonu-korfeze-2.jpg

kastamonu-korfeze-5.jpg

kastamonu-korfeze-4.jpg

MÜZELER GEZİLDİ

İsmail Bey El Sanatları Müzesi, Liva Paşa Müzesi, Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi ile Etnoğrafya Müzesi’ni gezdiler.

kastamonu-korfez-20.jpg

kastamonu-korfez-18.jpg

kastamonu-korfez-19.jpg

kastamonu-korfez-17.jpg

1600 METRE YÜKSEKTE GÖLCÜK PLATOSU’NDA YEMEK
Kastamonu’nun Araç kazasına geçen konuklar Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu’nun konuğu olarak 1600 metre yüksekte çevresi ormanlarla kaplı, karlı Gölcük Platosu’nda yemekte ağırlandılar. Burada etli ekmek ile bölgenin özel yemekleri sunuldu. Konuk acenteler köylü kadınlarla birlikte yufka açtılar.
Konuk turizmcilerin gezisine, Araç Kaymakamı Fatih Görmüş, Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, Garnizon Komutanı Kazım Karateke, valilik ve il kültür müdürlüğü yetkilileri katıldı

kastamonu-korfez-12.jpg

kastamonu-korfez-11.jpg

Geç saatlerde Kastamonu’ya dönen konuk acenteler Kastamonu Kalesi’ni gezerek şehri yukardan seyretmek imkânı buldular. Yakup Ağa Külliyesi’nde çekme helva yapılışını izlediler.
Akşam ise Kurşunlu Han Otel’de Kastamonu’nun ileri gelenlerinin katıldığı yemekte bir araya geldiler.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.