• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 26 °C

Hindistan turizm pazarı fırsatı!

Hindistan turizm pazarı fırsatı!
Hindistan turizm pazarını yöneten seçkin 1200 seyahat acentesi İstanbul'a geliyor. Etkinliklerde sponsor olanlar yeni pazara açılma fırsatını değerlendirip kazanacak

İSTANBUL- Dünya turizmcilerinin gözünün üzerinde olduğu Hindistan’ın turizm pazarın yöneten Hindistan Tur Operatörleri Birliği-TAAI (Travel Agents Association of India) “Elmas Jübile” adını verdiği 60’ıncı yıl Olağan Kongresi’nin 11-13 Mart 2012 tarihlerinde İstanbul The Green Park Pendik Hotel & Convention Center’da yapıyor.Etkinliklerde sponsor olanlar ürünlerini pazarlayacak, birebir görüşme yapma imkânı bulacak ve yeni pazara açılma fırsatını değerlendirip kazanacak
Dünyanın gözünün üzerinde olduğu Hindistan turizm pazarını yöneten en seçkin 1200 seyahat acentesi İstanbul’a geliyor. İstanbul 120/0'ü seyahat acentesi olmak üzere 2000'e yakın Hindistan'dan gelecek turizm sektörünü ağırlayacak.

taai-yonetim.20120126104630.jpg

Dünya ülkelerinin peşinde olduğu bu dev kongreyi Hindistan Turizm Birliği (TITC) ve Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği (TAAI) tarafından ortaklaşa düzenlenen İstanbul kongresinin ev sahipliğini Türk -Hindistan Konseyi- TITC, organizasyonu ise Plaza Turizm yapıyor.
Hindistan Turizm Birliği (TITC) ve Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği (TAAI) tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan 60.Hindistan Turizm Kongresi ve Sosyal Etkinliklerine sponsor olanlar “Travel Mart” bünyesinde yer alarak yeni pazara açılmak fırsatını değerlendirenler kazanacak.

titc-hindistan-odul2.jpg

TAAI HİNDİSTAN TURİZMİNİ YÖNETİYOR

1951 yılında kurulmuş olan TAAI (Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği) 2500’ün üzerinde üyesi ve 60 yıllık tecrübesi ile sadece Hindistan’ın değil dünya çapında turizm alanının en etkin sivil toplum örgütlerinden biri olarak biliniyor. Kurulduğu bu yana her yıl genel kurulunu bir kongre ile birleştirerek büyük bir etkinlik havasında gerçekleştiren Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği-TAAI kuruluşunun 60’ıncı yılı için İstanbul’u seçti.


hindistdan-cumhurbaskani-gul4.jpg
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Hindistanseyehatani katılan Tüark Hindistan Konseyi-TITC ileriye dönüş projelerini anlatınca Hintli turistlere kolaylıklard getirildi. Böylece TAAI'in İstanbul Kongresi'nin önül açıldı.

HİNDİSTAN’DAN 2000’E YAKIN TURİZMCİ GELİYOR

TAAI’ın “Elmas Jübile” adını verdiği 60. yıl kutlamaları, ‘mini fuar’ niteliğinde büyük bir sergi, kongre ve birçok sosyal etkinlikten oluşacak kapsamlı bir organizasyonla İstanbul’da gerçekleşiyor.
The Green Park Pendik Hotel bünyesindeki Kongre Merkezi’nde düzenlenecek organizasyona Hindistan’dan 1200 civarında turizm profesyoneli olmak üzere yaklaşık 2000 kişinin katılması bekleniyor.
Hindistan’ın önemli tur operatörleri ve seyahat acentelerinden oluşacak katılımcı kitlesinin içerisinde Hindistan Turizm Bakanlığı’ndan üst düzey bürokratlar ve ülkenin önemli şehirlerinin büyük otellerinin temsilcileri yer alacak.

TÜRK VE HİNT TURİZM PAZARI BULUŞUYOR
11-14 Mart 2012 tarihleri arasında üç gün boyunca The Green Park Pendik Hotel ve Kongre Merkezinde düzenlenecek sektörel toplantı ve oturumların yanı sıra büyük bir “Travel Market” (sektörel sergi) bünyesinde birçok otel ve turizm tedarikçisi kendilerini Hintli turizmcilere tanıtma imkanı bulacaklar.
Dünyanın en büyük ikinci nüfusa sahip ülkesi olan Hindistan’da aktif olarak faaliyet gösteren 3 bine yakın seyahat acentesi bulunuyor. Turizmde son yılların parlayan yıldızı olarak gösterilen Hint pazarı Türkiye için de giderek daha ilgi çekici bir hale geliyor.

hindistan-bakan-caglayan.20120126104710.jpg
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Hindistan seyahatine katılan Türrk Hindistan Konseyi-TITC ikili görüşmelerde TAAI'in dev kongresini pekiştirdi.

2020’DE 50 MİLYON HİNTLİ TURİST SEYAHATE ÇIKACAK

Dünya Turizm Örgütü- UNWTO tarafından 2011 yılında hazırlanan resmi rapora göre,1997 yılında 3.7 milyon Hintli turist seyahat ederken 2007 yılında bu sayı 9.8 milyona çıktı.
2010 yılında rakamlar 14.3 milyon dış, 350 milyon iç turist olmak üzere rekor sayıya ulaştı. Bu rakamlara bakıldığında Hindistan turizminin yıllık büyümesi rekor artışla %16 gibi şaşılacak düzeye vardı..

hindistan-odul-2.20120126104809.jpg
TAAI Türkiye'ye büyük önem verdiğini Bombay'da törenle verdiği ödül ile gösterdi

28 MİLYON PASAPORTLU HİNTLİ TURİST BULUNUYOR

Aynı raporda 2020 yılında 50 milyon Hintlinin yurtdışına seyahat edeceği belirtilerek ve 2011 verilerine göre 28 milyon Hintlinin pasaport sahibi olduğuna yer verildi. Raporda ayrıca, Hintli bir turistin harcama ortalamasının 2.000 doların üstünde olduğu belirtildi.
Türkiye, bu potansiyelden 2005 yılında 4 bin Hintli turist alırken, 2010 yılında 68 bin, 2011 de ise 88 bin turist ile pay aldı.
hindistan-tursab.jpg
TAAI yönetimi, Türk Hindistan Konseyi-TITC yönetimi TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'u ziyaret ederek desteğini aldılar.

hindistan-acenteler-istanbul.jpg
Hindistan seyahat acenteleri TAAI'in temsilcisi olarak Türk Hindistan Konseyi-TITC evsahipliğinde geldikleri İstanbul'da hem kongre öncesi hazırlık yaptılar, hem de İstanbul'a hayran kaldılar.

TAAI ETKİNLİĞİNE SPONSOR OLAN KAZANACAK

Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği’nin İstanbul’da yapılacak 60. Kuruluş Yıldönümü Kongresi ve Sosyal Etkinlikleri’ne sponsor olmak veya “Travel Mart” bünyesinde yer alarak yeni pazara açılmak fırsatını değerlendirenler kazanacak. Dünyanın gözünün üzerinde olduğu Hindistan turizm pazarını yöneten seçkin 1200 seyahat acentesi İstanbul’a geliyor.

hindistan-toplanti.jpg
TAAI'nın kongreleri büyük katılımlarla gerçekleşiyor.

BAŞVURU VE KONGRENİN ÖZELLİKLERİ
DÜZENLEME KURULU


TAAI (Travel Agents Association of India) - Hindistan Tur Operatörleri Birliği, Kongre Organizatörü Plaza Turizm Kongre Organizasyon A.Ş.

Kongre Sekreteryası:
Hale Ünsal
Plaza Turizm - Kongre Organizasyon A.Ş.
Levent Mah. Geyikli Sok. No:3 Levent / İstanbul
Tel : 0212 281 00 11
Fax : 0212 281 01 26
e-mail : haleunsal@plazatur.com

A- STAND BİLGİLERİ
Konvansiyon süresince Turizm Profesyonelleri için hizmet ve ürünlerini tanıtmaları amacıyla, İstanbul The Green Park Pendik Hotel & Conventıon Center’da stand alanı oluşturulacak ve çay-kahve molaları stand alanında ikram edilecektir.

STAND ÜCRETLERİ
9 m2 Stand ücreti 5.500.-USD
18 m2 Stand ücreti 7.500.-USD
21 m2 Stand ücreti 10.000.-USD

Stand ücreti karşılığında firmalara metrekare bazında yer, stand başına 3 sandalye, 1 masa ve elektrik bağlantısı verilecektir.
9m2 stand alan firmalar için 2 firma yetkilisi konvansiyona ücretsiz olarak kayıt ettirilecektir.
Stand ücreti karşılığında Konvansiyona ücretsiz olarak kayıt edilen firma yetkililerinin haricindeki firma yetkilileri konvansiyona katılmak veya firmanın standında bulunabilmek için mutlaka kayıt olmak zorundadırlar. Konvansiyon süresince tüm konvansiyon alanında yaka kartı kontrolü yapılacak ve yaka kartı bulunmayan kişiler kongre merkezine alınmayacaktır.
Firma standlarında otel dışından getirilmiş olan yiyecek ve içeceklerin ikramı mümkün değildir. İkram yapmak isteyen firmaların taleplerini organizatör firmaya iletmesi gerekmektedir.

B- ON -LINE KONVANSİYON SPONSORLUĞU
TAAI2012‘nin en büyük özellerinden birisi, konvansiyonun hazırlık aşamasının tamamen ON-LINE KONVANSİYON mantığıyla gerçekleşmesidir. ON -LINE KONVANSİYON Modülü sayesinde, internet üzerinden aşağıdaki işlemler yapılabilecektir;
• Konvansiyon Programı web sitesinden takip edilecektir.
• Konvansiyon ile ilgili tüm önemli duyurular web sitesi aracılığı ile yapılacaktır.
• Konvansiyonun tüm kayıt işlemleri ON-LINE Kayıt-konaklama Sistemi aracılığı ile yapılacaktır.
• Konvansiyon web sayfasına geçtikten sonra her sayfada sponsor firma ismi veya ürün ismi yer alacaktır.

Konvansiyon Stand ve Sponsorluk Bilgiler
On-line Konvansiyon Sponsorluk bedeli 2.000.-USD olup, sponsor firmaya verilecek haklar şu şekildedir;
• www.taai2012.org ana sayfasından Konvansiyon web sayfasına geçiş için kullanılacak olan Flash Animasyon Banner’da sponsor firmanın ismi yer alacaktır. (Örn: TAAI2012

PLAZA TURİZM ON-LINE KONVANSİYON Sistemi
• Konvansiyon web sayfasına geçtikten sonra her sayfada firma isim veya ürün ismi yer alacaktır.
• Gönderilecek bilgilendirme ve konfirmasyon e-mailerinde metinin alt kısmında firma yada ürün logosu yer alacaktır.

C- OTURUM SPONSORLUĞU
Konvansiyon programı dahilinde düzenlenecek her oturumun başında 2 sponsor firmaya 10’ar dakikalık sunum yapabilme imkanı verilecektir.
Oturum Sponsorluğu Ücreti: 5.000.-USD olup, firmaya aşağıdaki haklar verilecektir;
• Konvansiyonun basılı matbu programında oturumların yer aldığı bölümde firma ya da ürün logosu basılacaktır.
• Web sayfasında yer alan programda bahsedilen oturumun yer aldığı bölümde firma ya da ürün logosu basılacaktır.
• Oturum sırasında Salon içerisinde firmanın veya ürünün maksimum 3 adet (max.1m x 3m ebatlarında) bayrak ve flamaları asılacaktır.
• Oturumun öncesinde firma istediği broşür, tanıtım kitapçığı veya promosyon ürünlerini dağıtabilecektir.

D- BANKET SPONSORLUKLAR I

1- Kahve Molaları Sponsorluğu

Konvansiyon süresince toplam 4 kez çay-kahve molası gerçekleşecektir.
Her biri 30 dakika sürecek olan kahve molalarına sponsor alınacaktır.
• 1 günlük kahve molası sponsorluğu (2 kez) : 8.000.-USD
• 2 günlük kahve molası sponsorluğu (4 kez) : 12.000.-USD
Kahve Molası sponsoru olan firmaya aşağıdaki haklar verilecektir;
• Konvansiyon matbu programında, cep programında ve web sayfasında yer alan programlarda, firmanın sponsor olduğu kahve molasının yanında firma ya da ürün logosu yer alacaktır.
• Kahve Molaları için hazırlanan davetiyelerde firma ya da ürün logosu yer alacaktır
• Kahve molasının verileceği çay-kahve istasyonun arkasına veya önüne firma ya da ürün bayrağı asılacaktır.
• Kahve molasının verileceği alanda kullanılacak olan masalarda firma ya da ürünün masa bayrakları yer alacaktır.
• Firma’ya Düzenleme Kurulu tarafından hazırlatılmış ve imzalanmış olan 10 destek plaketi verilecektir.
• Konvansiyon Açılış ve Kapanış konuşmalarında firmalara teşekkür kısmında arka perdede firmanın ismi Kahve Molası
Sponsoru olarak yer alacaktır.

2- Öğle Yemeği Sponsorlukları
Konvansiyon süresince toplam 3 kez öğle yemeği gerçekleşecek ve öğle yemeklerine sponsor alınacaktır.
• 1 günlük öğle yemeği sponsorluğu : 10.000.-USD
• 2 günlük öğle yemeği sponsorluğu : 15.000.-USD
• 3 günlük öğle yemeği sponsorluğu : 20.000.-USD
Öğle Yemeği sponsoru olan firmaya aşağıdaki haklar verilecektir;
• Konvansiyon matbu programında, cep programında ve web sayfasında yer
alan programlarda, firmanın sponsor olduğu öğle yemeğinin yanında firma ya da ürün logosu yer alacaktır.
• Öğle Yemekleri için hazırlanan davetiyelerde firma ya da ürün logosu yer alacaktır.
• Öğle Yemeğinin verileceği restoranın girişine içerisine, firma ya da ürün bayrakları asılacaktır.
• Öğle Yemeği’nin verileceği restorandaki masalarda firma ya da ürünün masa bayrakları yer alacaktır.
• Öğle Yemeği’nin verileceği restorandaki masalara firma ya da ürün ile ilgili tanıtım broşürleri konulacaktır.
• Firma’ya Düzenleme Kurulu tarafından hazırlatılmış ve imzalanmış olan destek plaketi verilecektir
• Konvansiyon Açılış ve Kapanış konuşmalarında firmalara teşekkür kısmında arka perdede firmanın ismi Öğle Yemeği Sponsoru olarak yer alacaktır.

3- Farewell Party Sponsorluğu
13 Mart tarihinde İstanbul’un önde gelen organizasyon mekanlarından birisinde organize edilecek Farewell Party’e sponsor alınacaktır.

Farewell Party Sponsorluğu : 50.000.-USD
Farewell Party sponsoru olan firmaya aşağıdaki haklar verilecektir;
• Konvansiyon matbu programında, cep programında ve web sayfasında yer alan programlarda, firmanın sponsor olduğu öğle yemeğinin yanında firma ya da ürün logosu yer alacaktır.
• Farewell Party için hazırlanan davetiyelerde firma ya da ürün logosu yer alacaktır.
• Farewell Party’nin verileceği mekanın girişine, içerisine, firma ya da ürün bayrakları asılacaktır.
• Farewell Party’nin verileceği mekanda masalarda firma ya da ürünün masa bayrakları yer alacaktır.
• Farewell Party’nin verileceği mekanda masalara firma ya da ürün ile ilgili tanıtım broşürleri konulacaktır.
• Firma’ya Düzenleme Kurulu tarafından hazırlatılmış ve imzalanmış olan destek plaketi verilecektir
• Konvansiyon Açılış ve Kapanış konuşmalarında firmalara teşekkür kısmında arka perdede firmanın ismi Farewell Party Sponsoru olarak yer alacaktır.

E- BASILI VE GÖRSE L MALZEME SPONSOR LUKLAR I
1- TAAI Passport - Cep Program Kitabı Reklam


Arka Kapak : 3.000.-USD
Arka Kapak içi : 1.500.-USD
Ön Kapak içi : 1.500.-USD
İç Sayfalar (tek sayfa) : 500.-USD
İç Sayfalar (karşılıklı 2 sayfa) : 750.-USD
Konvansiyon program kitabı toplam 1.500 adet basılacak ve konvansiyon çantalarına konulacaktır.

2- Yaka Kartı Reklam: 10.000.-USD
Konvansiyon sırasında tüm katılımcılara verilecek olan ve katılımcıların Konvansiyon süresince boyunlarına takmasının zorunlu olduğu yaka kartlarının ön yüzünde alt kısma 1,5cm (yükseklik) x 10cm (genişlik) ebatlarındaki alana firma ya da ürün logosu basılacaktır. Yaka kartların bağlı olduğu 1,5cm genişliğinde ve 80cm uzunluğundaki kordonların üzerine firma ya da ürün logosu basılacaktır.

5- Oda Anahtarları Reklam : 5.000.-USD
Konvansiyon ve konaklama oteli Greenpark Pendik Hotel & Convention Center oda kartlarının arka yüzüne ürün ya da firma logosu basılacaktır.

6- Konvansiyon Yönlendirmeleri Reklam : 3.000.-USD
Konvansiyon Merkezi’nde ve otel içerisinde ve otel içerisinde kullanılacak olan yönlendirmeler 2m yüksekliğinde ve 90 cm genişliğinde olacaktır. Yönlendirmelerin alt kısmına 90cm x 20cm ebatlarında firma reklamı alınacaktır.

7- Bagaj Etiketi Sponsorluğu : 2.000.-USD
Konvansiyona katılan yüm misafirlerin bagajlarına takılmak üzere, ön tarafında sponsor firma yada ürün logosu arka tarafında konvansiyonun ismi, yeri ve katılımcıların kendi bilgilerini yazabileceği boşluklar bulunan Bagaj Etiketleri yaptırılacaktır. Bagaj
etiketleri katılımcılar otele girerken Plaza Turizm görevlileri tarafından misafirlerin bagajlarına takılacaktır.

F- DİĞER SPONSORLUKLAR

1- Konvansiyon Çantası Sponsorluğu : 10.000.-USD
Konvansiyonda, sponsor bulunması halinde tüm katılımcılara dağıtılmak üzere katılımcı sayısı kadar adet çanta yaptırılacaktır.
Sponsor firmanın ismi çantanın iç kapağını üzerinde yer alacaktır.

2- Konvansiyon Çantasına Insert : 1.000.-USD
( sergiye stand sahibi olarak katılan firmalar) 3.000.-USD ( diğer firmalar) Konvansiyon çantası dağıtılması halinde çantaya insert yerleştirmek isteyen sponsor firmanın 1 adet maksimum 16 sayfa ve 75 gram ağırlığındaki broşürü yada benzeri basılı materyali konvansiyon çantası içerisine konulacaktır. Belirlenen sayfa sayısı ve gramajın dışındaki insert talepleri ayrıca fiyatlandırılacaktır.

3- Internet Erişim Merkezi Sponsorluğu : 5.000.-USD
Sponsor bulunması halinde konvansiyon katılımcılarının ihtiyacını karşılamak adına Kongre Merkezinde merkezi bir alanda 5 adet bilgisayar, 1 adet yazıcı ve sınırsız süreli internet bağlantısının sağlanacağı bir İnternet Erişim Merkezi oluşturulacaktır. Internet Erişim Merkezi sponsoru olan firmaya aşağıdaki haklar verilecektir;
• Konvansiyon yönlendirmelerinde firma/ürün ismi yer alacaktır.
• Internet Erişim Merkezi’ni tanıtan 1m x 4m ebatlarındaki panoda firma/ürün ismi yer alacaktır.
• Kullanılan bilgisayarların ekranına firma/ürün ismi yerleştirilecektir.
• Kullanılan bilgisayarların internet Açılış Sayfası olarak sponsor firmanın talep ettiği sayfa kullanılacaktır.

4- Su sebillerine reklam : 2.500.-USD
Kongre Merkezi’nde çok sayıda noktaya konulacak olan su sebilinin üzerine firma yada ürün logosunun bulunduğu plastik kalıplar konulacaktır.

5- Ulaşım ve Transfer Sponsorluğu : Lütfen Organizasyon Sekreteryası İle İrtibata Geçiniz. Konvansiyon katılımcılarının tamamı İstanbul’a Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden gelmektedir. Bu nedenle her iki havalimanının dış hatlar kısmına TAAI2012’nin karşılama deski kurulacaktır. Karşılama deskine sponsor olan firmanın veya ürününün logosu deskte yer alacaktır. Bununla birlikte, havalimanı, sosyal program ve turlar sırasında Greenpark Pendik Hotel & Convention Center transferlerinde kullanılacak olan otobüs ve minibüslerin ön camlarında kullanılacak olan 40cm x 50 cm ebatlarındaki
Tanıtım Kartlarında firma veya ürün logosu kullanılacaktır.

** Sponsorluk dosyasında yer almayan talepleriniz için lütfen organizasyon sekreteryası ile irtibata geçiniz.

G- MALİ KOŞULLAR
1. KDV oranında olabilecek değişiklikler tarafınıza aynen yansıtılacaktır.
2. Ödemelerde, ödemenin yapıldığı tarihteki TCMB Efektif EURO alış kuru baz alınmalıdır.
3. Tüm ödemelerde aşağıdaki hesap numaraları kullanılacaktır.
4. Kredi kartı ile ödeme kabul edilecek olup, çek-senet ile ödeme yapmak mümkün değildir.

H- KAYIT ve SPONSORLUK ÖDEMELERİ İÇİN ;
Banka Adı : Garanti Bankası
Şube Adı : Bursa Uzunçarşı Şubesi
Şube Kodu : 163
Hesap Adı : Kongre Organizasyon A.Ş.
TL Hesap No : 6299102
TL Iban No : TR53 0006 2000 1630 0006 2991 02
EURO Hesap No : 9095202
EURO Iban No : TR65 0006 2000 1630 0009 0952 02
Ekstra Malzeme Listesi - 1
Ekstra Malzeme Listesi - 2

Organizasyon
Plaza Turizm Kongre Organizasyon A.Ş.
Levent Mh. Geyikli Sk. No:3 Levent - Istanbul / Türkiye
Tel: 0212 281 00 11 / Fax: 0212 281 01 26
Web Sitesi: www.kongre.com.tr - www.plazatur.com

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.