• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Antalya 15 °C

Artınç, Zeytin Festivali'ne katıldı

Artınç, Zeytin Festivali'ne katıldı
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hiçbir işi vaadetmediklerini, vaadettikleri hiçbir işi de yapmadan bırakmadıklarını söyledi.

MANİSA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yapamayacakları hiçbir işi vaadetmediklerini, vaadettikleri hiçbir işi de yapmadan bırakmadıklarını söyledi. Arınç, "11 Kasım 2011'de, 111 dev tesisin açılışını yaptık. Bunların bir kısmı 70-80'lerde düşünülmüş, para yok diye boyun bükmüşler. Bir kısmının temeli 90'larda atılmış. Bunları yapan hükümet her sözünü tutar." dedi.
Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Büyükbelen beldesinde her yıl düzenli olarak yapılan Zeytin ve Kültür Festivali'nin 9.'suna Bülent Arınç da katıldı. Belde girişinde halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Bülent Arınç, protokoldeki yerini alarak, Turgutlu Has Mehter Takımı'nın konserini ilgiyle izledi. Büyükbelen Beldesi kapalı pazar yerinde düzenlenen festivalde konuşan Bülent Arınç, iktidara geldiklerinde '5 yılda 15 bin kilometre bölünmüş yol yapacağız' dediklerini, 2007 seçimlerine gelindiğinde 11 bin kilometre yol yaptıklarını, kalanını seçimden hemen sonra tamamladıklarını ifade etti. Arınç, "Şimdi Manisa ile İzmir arasında Sabuncubeli'ne tünel yapıyoruz. Bunların yanında Büyükbelen'in yolunun lafı mı olur. Büyükbelen'in sorunlarını ve ihtiyaçlarını yakından takip ediyoruz. Bunların giderilmesi için çalışıyoruz." diye konuştu.
Arınç, beldenin ihtiyaçlarından, özellikle takip ettiği iki konu bulunduğunu, bunlardan birinin yol, diğerinin tarımsal sulama ve enerji konusu olduğunu ifade etti.
Beldenin 37 kilometrelik yol sorununun çözüme kavuşturulacağı sözünü veren Arınç, "Ancak, bugün yapılacak deyince, ertesi gün nerede kamyon, dozerler deniliyor. O kadar da değil, her şeyin zamanı, programı var." şeklinde konuştu.
AK Parti Belde Belediye Başkanı Mehmet Keyik de "Üçüncü defa tenezzülen beldemizi teşrif edip, beldemizi şereflendirdiğiniz için çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bildiğiniz üzere, Büyükbelen'in eski ismi Belenikebir, 350 yıllık bir geçmişe sahip olan 136 bin dekarlık yüzölçümüyle Manisa'nın en gelişmiş coğrafi alanına sahip bir beldedir. Önceleri tütün, üzüm ve son 20 yılda zeytinciliğin ekonomiye katkısı önplana çıkmış, ülkemiz ekonomisine katkısı 100 milyon TL civarındadır. Özellikle son 20 yıldır zeytin, ekonomik değer olarak yerini almış, vatandaşlarımız zeytini çağın gereklerine, modern ve organik bir şekilde yapmaya başlamışlar." diye konuştu.
Bülent Arınç, Büyükbelen beldesindeki programından sonra geçtiğimiz günlerde Demokrat Parti'den istifa ederek AK Parti'ye geçen Halitpaşa beldesine geçti. Halitpaşa beldesinde de halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Arınç'ı bekleyen belde halkı çocukları, çiçek vererek hatıra fotoğrafı çektirdiler. Arınç ve beraberindekiler, burada da Mehteranın gösterilerini izledi. Daha sonra belediye binasına geçerek Halitpaşa Belde Belediye Başkanına hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Bülent Arınç, ardından Saruhanlı ilçesinden ayrıldı.
Zeytin ve Kültür Festivali'ne Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yanında; AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Uğur Aydemir, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mehmet Pakdemirli, Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Büyükbelen Belde Belediye Başkanı Mehmet Keyik, belde belediye başkanları ve çok sayıda halk katıldı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.