• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 26 °C

Hintli turist TITC ile İstanbul'da

Hintli turist TITC ile İstanbul'da
TITC, İstanbul otellerinin dolululuğu ve fiyatların artışı nedeniyle Hindistan’dan gelen turistleri Asya yakasındaki otellerde konaklatma kararı aldı.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türk Hindistan Turizm Konseyi-TITC, İstanbul otellerinin dolululuğu ve fiyatların artışı nedeniyle Hindistan’dan gelen turistleri Asya yakasındaki otellerde konaklatma kararı aldı. Yaklaşık 1.5 milyar nüfusu olan ve her yıl 12 milyon kişinin yurtdışına seyahate çıktığı Hindistan pazarından gelen turist sayısını 2013’e kadar 2 milyona çıkarmayı hedeflediklerini belirten TITC Başkanı Emin Çakmak “İstanbul’un Asya yakasındaki 5 yıldızlı oteller ve ulaşımda Sabiha Gökçen Havalimanı bizi rahatlatıyor” dedi.

hint-thtdc-5.jpg

hint-thtdc-6b.jpg

HİNDİSTAN’IN ÖNEMLİ SEYAHAT ACENTELERİ GELDİ

İstanbul’un Asya yakasını Hindistan incentive grupları için hedef bölge olarak seçen Türk Hindistan Turizm Konseyi-TITC, Hindistan’ın önemli 18 seyahat acentesinin yetkililerini İstanbul’a getirdi. Hindistanlı turizmcilere İstanbul’un Asya yakasının 5 yıldızlı otelleri Crown Plaza, Limak Eurasia, Marriott Asia, Divan Asia, Green Park Pendik, Hilton Doubble Tree gibi otellerini tanıtan TITC Başkanı Emin Çakmak şunları anlattı:
“İstanbul dünyanın gözdesi haline geldi ve Avrupa yakası otelleri tamamen doldu. Ayrıca fiyatlar yükseldi. Haziran ayına kadar yaklaşık 150 incentive organizasyonu ile getireceğimiz 1500’ü aşkın turisti kaçırdık. Bunun üzerine İstanbul’un Asya yakasına yönelik planlama yaptık. Haziren, Temmuz, Ağustos aylarında Hindistan’dan getireceğimiz 100 tur operatörünü ağırlayarak bölgeyi tanıtacağız.

hint-thtdc-6.jpg

TÜM OPERASYONLAR ASYA YAKASINA

İstanbul’un Asya yakası incentive operasyonları için çok elverişli. Önümüzdeki 3 ay içinde tüm operasyonları buraya kaydırdık. Yapılan çalışmalar nedeniyle İstanbul’un Asya yakasında Sabiha Gökçen Havalimanı, tarihi yarımadaya vapur ve İDO’nun imkanları ile ulaşım imkanı var. Boğaz turlarımızı buradan çıkarabiliyoruz. Kız Kulesi ve Üsküdar bölgesi bizim için kolaylık getiriyor.”

hint-thtdc-2.jpg

hint-thtdc-3.jpg

hint-thtdc-7.jpg

hint-thtdc-6t.jpg

hint-thtdc-6n.jpg

WORKSHOPLAR DÜZENLENİYOR

Türk Hindistan Turizm Konseyi-TITC ile Air Arabia işbirliğinde Kavacık Eurasia Limak Oteli’nde düzenlenen workshop’ta Hindistanlı seyahat acenteleri ile Türk seyahat acenteleri birlikte olarak işbirlikleri kurdular.
Geçtiğimiz aylarda 22 Türk tur operatörü ile Hindistan’ın 6 şehrinde workshoplar düzenleyip 3 şehrinde turizm fuarlarına katılarak 1000’in üzerinde Hintli seyahat acentesine Türkiye’ye tanıttıklarını söyleyen TITC Başkanı Emin Çakmak, “Air Arabia bizimle işbirliği kurdu ve Hintli turistleri Türkiye’ye taşıyacağız. Önümüzdeki günlerde 100’ü aşkın incentive operasyonlarımız bulunuyor. Sabiha Gökçen ile İstanbul’u Asya yakası otellerine yurtdışından hareket getireceğiz” şeklinde konuştu.

hint-thtdc-1a.jpg

hint-thtdc-6a.jpg

AIR ARABIA TÜRKİYE İÇİN TARİFE DEĞİŞTİRDİ

Air Arabia’nın Orta ve Güney Hindistan Müdürü Anil Vijayan Sharjah üzerinden İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Hindistan seferleri hakkında bilgi verdi. Air Arabia’nın Hindistan’a haftada 104 sefer yaptığını ve İstanbul’dan 5 gece 2 gündüz olmak üzere 7 sefer yaptığını söyledi.
Air Arabia’nınTürkiye Müdürü Nüket Angın’da TITC ile işbirliği içinde tarife değişikliği yaparak sefer sayısını artırdıklarını ve uçuş saatlerini ise gündüze aldıklarını belirtti. Böylece İstanbul’da 3 gece 4 gibi konaklama ile incentive toplantılarına imkan verdiklerini belirtti. Bu arada bagaj taşımada özel kolaylıklar sağladıklarını anlattı.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.