Salı, 20 Temmuz 2010 02:35
23:30 İstanbul, Avrupa'da en iyi 4'cü         23:20 KKTC'ye 140 milyon $'lık yatırım         23:00 Kel kadın perukla güzel seçildi         22:30 Alkollü müşteri skandal!          22:00 Türkiye'den boruyla Kıbrıs'a su         21:30 Mersin'den Girne'ye yüzecekler         21:20 Otopark fiyatları ateş gibi         21:00 Motor kapağı düştü, pist kapandı         20:30 İtalyanlar'dan sarma eğitimi         20:00 Borajet, 9 şehre daha uçacak         19:30 İlk yüzen havuz Fırat'a kuruldu          19:00 Astonotun ayyıldızlı yüzüğü         18:30 Gold Trail için kriz merkezi         18:00 Acente iflas etti, müşteriler dövüştü         17:30 İstanbul'a 2011'de elektrikli oto         17:00 Arifoğlu:Arap turist %100 arttı         16:30 ING Bank'tan basına kredi         16:00 KKTC Büyükelçiliğine Türkmen         15:30 Emirates'e 30, B777-300ER         15:00 Kanlı baskın Ürdünlü turist çekiyor         14:34 Mert Okan babasını kaybetti         14:30 Kuruçeşme'ye kadar yüzdüler          14:00 Ege ve Akdeniz kavruluyor         13:30 Maketini yapmak için 5 dk. yetiyor         13:00 Festivali'de çamura bulandılar        
ARŞİVDE ARA
FOTO GALERİ
LİNK BANKASI
ARŞİVDE ARA
HAVA DURUMU
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Recep Arifoğlu: Arap turist gelişinde %100 artış yaşanıyor
19 Temmuz 2010 Pazartesi 17:00
BW The President Hotel Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, ,"Özellikle, Arap dünyasından İstanbul’a gelen turist sayısında ciddi artış gözleniyor" dedi.
İSTANBUL- BW The President Hotel Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, İstanbul'un ilk 6 ayına bakıldığında Arap turist gelişinde %100 artış yaşandığını söyledi.
Suriye, Libya, Ürdün gibi ülkelerle karşılıklı vizelerin kalkmasının ardından, Türk turizminde Ortadoğu bereketi yaşandığını belirten Arifoğlu,"Özellikle, Arap dünyasından İstanbul"a gelen turist sayısında ciddi artış gözleniyor" dedi.
BW The President Hotel Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, “Son dönemlerde, komşumuz olan ülkelerle yürütülen olumlu ilişkiler ve vizelerin kalkmasının ardından, bu ülkelerden gelen turist sayısında ciddi artış yaşanıyor. Örneğin, bu yılın ilk yarısında, otelimizde konaklayan Arap turist sayısında, bir önceki yıla oranla % 100 artış oldu. Gelecek 3 yıl içerisinde, İstanbul"a gelecek turist sayısının 1/4"ni, komşumuz olan ve karşılıklı vize uygulamasının kalktığı ülkeler oluşturacaktır. Yerli acentelerin, bu bölgelerde etkin çalışma yapmaları önemlidir” diyor.

2011 yaz kontratlarını, tamamlamak üzereyiz

Bu yıl, beklentilerinin üzerinde başarılı bir yıl geçirdiklerini kaydeden Recep Arifoğlu, otel olarak, 2011 yılı yaz kontratlarını tamamlanmak üzere olduklarını açıkladı.
İstanbul turizminin ciddi bir yükseliş trendi içinde olduğunu anlatan Recep Arifoğlu, “İstanbul, modası geçmeyecek, dünyanın sayılı kentlerinden biridir. Özellikle, bu yıl Almanya, İspanya gibi Avrupa ülkeleri ve Amerika gibi mevcut pazarlarımızın yanı sıra, Ortadoğu, Uzakdoğu ve Rusya"dan da çok ciddi rezervasyon almaya başladık. Son birkaç yıldır, Hindistan ve Japonya"dan da yoğun ilgi görüyoruz. Bu yıl ve gelecek yıllarda İstanbul, turizmde yükselişine devam edecektir” diye konuştu.

Online rezervasyon % 40"ları buluyor, otellerde standart gerekiyor

Bilgi teknolojileri ve internetin yaygınlaşmasıyla, online rezervasyonun % 40"ları bulduğunu söyleyen Recep Arifoğlu, sürdürülebilir turizmin geleceğinde, sunulan hizmet standardının çok önemli olduğunu belirterek, “Şu an, turizmde kontrolsüz bir büyüme yaşanıyor. 10 oda veya 20 oda yaparak, turizm yapmaya çalışan, işletme ruhsatı olmayan birçok bina bulunuyor. Bu tesislerin birinde, turistlerin yaşayabileceği herhangi olumsuz bir durum, sektöre ciddi zarar verecektir. Bu nedenle, konaklamada sunulacak hizmet kalitesinde, standartlar uygulanmalıdır” şeklinde konuştu.

Kültürel ve sanatsal etkinlikler, yılın başında ilan edilmelidir

Kente gelen turistlerin daha uzun konaklamalarında kültürel ve sanatsal etkinliklerin büyük rolü olduğunu kaydeden Recep Arifoğlu, “Eğer, kentimizde, yıl boyunca düzenlenecek tiyatro, konser, sergi gibi etkinliklerle ilgili program, yılın başında ilan edilirse, bizler de kentteki etkinlikleri otel misafirlerimize ilettiğimizde, 3 gün tarihi yerleri gezen bir turist, birkaç gün de, bir kültür etkinliğini izlemek için kalacaktır. Zira, turistlerin kentimizdeki kalış süresinin uzamasını, kültürel ve sanatsal etkinlikler belirleyecektir” dedi.

"Güneş enerjisi ve yağmur suyu toplama sistemine" yatırım yapılıyor

İstanbul"un ilk, ülkemizin ikinci "YEŞİL YILDIZ"ını alan BW The President Hotel"in, bu yıl da altyapı yatırımlarına devam edeceğini açıklayan Recep Arifoğlu, güneş enerjisi ve yağmur suyu toplama sistemine yatırım yapacaklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 556 defa okunmuştur
Add to Google
Röportaj
Gazete Manşetleri
Özel Haber
Analiz
Yorumlananlar
Anket
TurkiyeTurizm.com' a nereden ulaştınız?
Google
Tavsiye
Referans siteleri
Diğer
Çok Okunanlar