• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 18 °C

GM, 1,3 milyon aracı çağırıyor

GM, 1,3 milyon aracı çağırıyor
ABD'li otomotiv şirketi General Motors (GM), hidrolik direksiyon sorunu yüzünden Kuzey Amerika'da 1,3 milyon adet aracı geri çağırıyor.

DETROİT -ABD'li otomotiv şirketi General Motors (GM), hidrolik direksiyon sorunu yüzünden Kuzey Amerika'da 1,3 milyon adet aracı geri çağırıyor.
GM, geri çağrılan araçların ABD'de satılan 2005-2010 model Chevrolet Cobalt, 2007-2010 Pontiac G5, Kanada'da satılan 2005-2006 Pontiac Pursui ve Meksika'da satılan 2005-2006 Pontiac G4 olduğunu açıkladı.
Geçen yıl başlayan araştırmasını tamamladıktan sonra dün ABD Ulusal Otoyolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne (NHTSA) geri çağırma hakkında bilgi verdiğini belirten şirket, araçlarda sürüş güvenliği bulunduğunu ve hiçbir zaman direksiyon kontrolünün kaybolmadığını ancak, saatte 24 kilometrenin altında seyahat edildiğinde direksiyonun sertleşebileceğini kaydetti.
Hidrolik direksiyon sorunu nedeniyle 14 kaza meydana geldiğini ve bir kişinin yaralandığını bildiren GM, sorunu gidermek için çözüm yolu araştırdığını ve bu çözüm bulununca müşterileri bilgilendireceğini belirtti.
GM'nin kaliteden sorumlu Başkan Yardımcısı Jamie Hresko, "Bu araçları n geri çağrılması müşterilerimizin iç huzuru için doğru yaklaşım" dedi.
Bu arada GM, Avrupa birimi Opel'e finans desteğini üç kattan fazla artırarak 1,9 milyar avroya çıkaracağını bildirdi. GM, daha önce bu desteğin 600 milyon avro olacağını açıklamıştı.
Opel ve Vauxhall Üst Yöneticisi (CEO) Nick Reilly, "GM'nin 1,9 milyar avroluk taahhüttü Opel ve Vauxhall için doğru bir davranış biçimi ve işlerimizi yoluna koymada kararlılığımızın açık işareti" dedi.
Ek fon talebinin GM Yönetim Kurulu'nun onayını aldığını ifade eden Reilly, "Bu kararımızı Avrupa Komisyonu'nun yanı sıra ilgili hükümetlerle de paylaştık. Bu güçlü taahhüdümüzün, kalan açığı karşılamada hükümetlerin garantilerine ilişkin devam eden görüşmelerde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendirileceğini umuyoruz" dedi.
Piyasada olumsuz gelişmelerin potansiyel etkisini dengelemek için Opel'e Avrupalı hükümetlerden ek olarak 415 milyon avro talep edildiği, bunun şirketin kurtarılması öngörülen 3,3 milyar avroluk maliyeti 3,7 milyar avroya çıkardığı da bildirildi.
GM, ayrıca daha önce ilgili hükümetlerden 2,7 milyar avro destek isterken, şimdi bu miktarı 2 milyar avronun altına çekiyor.
GM, Avrupa'daki Opel fabrikalarında 8,300 çalışanı işten çıkarmayı, Belçika'da bir fabrika kapatmayı, kapasitesini yüzde 20 azaltmayı ve 2012 yılına kadar kara geçmeyi planlıyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.