• BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Tüketiciler Avea'yı dava ediyor

Tüketiciler Avea'yı dava ediyor
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Kaya, “Hukuk dışı uygulamalarla tüketicinin görüşmesini engelleyen,AVEA hakkında dava açıyoruz” dedi.

İSTANBUL - Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, Avea"nın her yöne sınırsız tarifesinde tüketiciyi mağdur ettiğini savunarak, “hukuk dışı uygulamalarla tüketicinin görüşmesini engelleyen, hatlarını kesen, taahhütlerini yerine getirmeyen, gerekçesi belli olmayan ekstra ödemeler isteyen AVEA hakkında dava açıyoruz” dedi.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Kaya, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, AVEA'nın Şubat ayında uygulamaya koyduğu “her yöne sınırsız 55 TL” tarifesi ile yeni müşteriler edindiği, pazardaki payını arttırdığı kaydederek şöyle dedi:
"Bir kısım tüketiciler de aynı hizmeti daha ucuza satın alabilmek için, Avea"nın yoğun reklam ve ilanlar ile teklif ve davette bulunduğu 'Her Yöne Sınırsız Tarifesi'ni tercih etmiştir. Başlangıçta iletişimdeki kalitesizliği ile rahatsızlık oluşturan bu hizmetle ilgili olarak Avea, şimdi de tüketicinin hattını keserek, görüşmelerini engellemekte, farklı ve gerekçesi olmayan bedeller isteyerek, taahhütlerini yok saymaktadır. Tarife kapsamındaki tüketicilere aylık 10 bin dakika sınırsız görüşme hizmeti taahhüt eden AVEA, aylık 600 dakika dahi konuşmayan tüketiciyi makul kullanmamakla suçlayıp, hattını kapatarak, ara ödeme istemekte, tek taraflı tarife değişikliği gibi haksız uygulamalar gerçekleştirmektedir. Kurumsal söz ve uygulama birliği olmamasının yanında tüketicinin muhatap bulamaması belirsizliği arttırmakta ve tüketicilere ağır bir mağduriyet yaşatılmaktadır. Tarife kapsamındaki birçok tüketici,Hatlarının görüşmeye kapatılması ve iletişim hakkının engellenmesi,Hatların iptali, Keyfi tarife değişikliği, SMS ile baskı uygulanması, Ara ödeme istenmesi nedeni ile mağdur durumda olup, Başvuru Merkezi"miz yoğun şikayet almaktadır."

-"AVEA'YA AÇIK MEKTUP GÖNDERDİK"-

Tüketiciler Birliği olarak 18 Ağustos"ta Avea"ya açık mektup göndererek, AVEA"nın hukuk dışı ve akıl almaz bu uygulamalarının onbinlerce aboneyi zor durumda bıraktığının bildirildiğini ifade eden Kaya, şöyle devam etti:
"Ancak, Avea"nın basın açıklaması ile bu hukuk dışı uygulamaya devam edeceği mesajını verdiğinden Tüketici Kanunu"nun 23. Maddesi gereği derneğimiz mağdurları örgütleyerek, hep birlikte yargı sürecini başlatmıştır. Şu anda İstanbul dışındaki şubelerimiz de mağdurlarla birlikte yargıya başvurmaktadırlar. Bu davayı açarken 'İhtiyati tedbir' talebinde bulunmak suretiyle de tüketicilerin yargı süreci sonuçlanana kadar hizmet alabilmelerinin sağlanması amaçlanmıştır."

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.