• BIST 9679.8
  • Altın 2487.427
  • Dolar 32.4232
  • Euro 34.4091
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C
  • Antalya 15 °C

Antalya Havalimanı taksi rezaleti

Antalya Havalimanı taksi rezaleti
Turquoise Tours & Travel sahibi Gülsen Ülker, Antalya Havalimanı’nda yaşadığı taksici rezaleti ve eşkiyalığını Tursapnet’e dökerek sektörle paylaştı

LONDRA- İngiltere"de faaliyette bulunan Turquoise Tours & Travel sahibi Gülsen Ülker, Antalya Havalimanı"nda yaşadığı taksici rezaleti ve eşkiyalığını Tursapnet"e dökerek sektörle paylaştı. Gülsen Ülker, kendisini almaya gelen akrabası taksicinin otomobiline binmesi engellenerek Anayasal hakkı olan tercih etme özgürlüğü elinden alınarak Antalya"yı bile bilmeyen bir taksi şoförüne mahkum edilmesini dile getirdi.
Gülsen Ülker “Antalya Valiliğini arkalarına alarak mafya ve çete usulüne dönuşen uygulamanın dünyadan binlerce turistin geldiği Antalya"ya yakışmamaktadır” dedi.

Gülsen Ülker, Antalya Havalimanı"na indiğinde başına gelen olayı şöyle anlattı:

Antalya havalimanı"nda taksiciler ve birlikleri il ve devlet yonetiminden destekli oldukları gibi herşeyi yapabilmeye kendilerini muktedir görmektedirler. Bu konuda taksicilerin başkanı kendisini bunu yapabilecek kudrette görüyor.
Çok yakın bir süreç öncesinde size başıma gelen bir olayı aktarmak isterim.
Bu konuda Antalya Valiliği"ne yazılı bir şikayette de bulundum.
Antalya Havalimanı"nda servis yapan ticari taksi şoförleri eşkiyalık usulu ile çalışıyorlar. Ayni şehirin başka bölgelerinden gelen ticari taksileri "arabalarına zarar verecekleri" tehditi yolcu almalarını engelliyorlar.
Antalya Havalimanı"na indiğimde yakın akrabam ticari taksisi ile gelip beni karşılayarak, evime götürmek üzere alanda bekliyordu. Ancak orada bulunan taksicilerin başı kişiye benim akrabası olduğumu ve karşılamaya geldiğini söylemişti. Ancak ne yazik ki yakın akrabama ait olan taksiye binmeme izin verilmedi. Başka bölgelerden gelen taksilerin yolcuları almasının Antalya Valiliği tarafından engellendiğini öne sürdüler. Bütün direnmemize rağmen akrabamı da tehdit ettiler.
Ayrıca akrabamın taksisi yerine binmek zorunda bırakıldığım havalimanı taksisi ise gideceğim bölge olan Belek-Boğazkent beldesini bilmiyordu. Benden tarif istedi. Havalimanı taksileri hem profesyonel hizmet yeteneğinden mahrumlar, hem de eşkiya gücündeler.
Etik olarak durum belki orada servis yapan taksiciler için uygun görülebilir. Ancak aynı il sınırları içinde çalışan taksilerin her yerde çalışabilme özgürlüğüne sahip olmaları gerekir..
Böylesi bölünmeler mafya ve çete usulüne dönüşmeye yol açıyor. Dünyanın bir çok ülkesinden binlerce turistin geldiği Antalya"da böyle uygulamalar çirkin ve çok yahlış yönetim biçimini sergiliyor.
Bunlar güzel Antalya"ya yakışmıyor.
Her bireyin istediği araca binmeye hakkının olduğunun unutulmaması gerekir.
Dilerim böyle olaylar hoşgörü , anlayış ve profesyonel iş ahlakı çerçevesinde kısa zamanda düzelir.

Sevgi ve saygilar,

Gülsen Ülker
TURQUOISE TOURS & TRAVEL,
31 THEOBALDS ROAD WC1 X 8SP,
LONDON
alolondraotelleri@yahoo.co.uk

TAKSİCİLER YOL KESİP ACENTALARI DENETLEYEBİLİR Mİ?

Engin Havacılık - LMFC Turizm"den Mehmet Gem Antalya"da kaçak acentelerin cirit attığını ve TÜRSAb7ın hiçbir denetim yapmadığından yakınıyor. TÜRSAB yerine Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Aklan"ın işe soyunarak kaçak acente avı yaptığını anlatıyor.
Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Aklan bile işi çözmüş: “Türsab doğru dürüst denetim yapmıyor. Aynı denetimi ben yapsam 30 -40 tane kaçak acente tesbit ederim” demeye getiriyor.
Ben 2001 yılından beri Antalyadayım. Açıkçası ben bile doğru dürüst bu zamana kadar herhangi bir yerde Türsab"ın denetim yaptığına şahit olmadım. Adam her gün bu işler ile muhatap olunca neyin ne olduğunu hepimizden iyi biliyor. “Siz yapmazsanız denetimi biz sizin adınıza yaparız” diyor. Biz bu kafa ile gidersek daha çok kurumumuz adına denetim yapanlara da şahit oluruz. Böyle haberleri de çok okuruz. Balık baştan kokar misali.

Mehmet GEM
Engin Havacılık - LMFC Turizm
Cumhuriyet Cad. Cemal Bey Apt. No: 93 Kat: 1 Daire: 3 07040 Merkez / Antalya
( 0242 ) 244 82 07
( 0242 ) 244 70 30
antalya@enginhavaci lik.com
www.enginhavacilik. com
( 0533 ) 630 42 69

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 14
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.