• BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 14 °C

Türkiye’nin ilk pırlanta laboratuarı

Türkiye’nin ilk pırlanta laboratuarı
Dubai’de bulunan International Diamond Laboratories Antwerp, Dubai ve Bombay’dan sonra dünyanın en gelişmiş pırlanta laboratuvarı İstanbul’da açıldı.

İSTANBUL- Son yıllarda Türkiye mücevher sektöründe yaşanan hızlı büyüme trendi yabancı sermayenin dikkatini çekiyor. Dünya mücevher ticaretinin yükselen yıldızı Dubai, yatırım için Türkiye"yi üs seçti. Antwerp, Dubai ve Bombay"dan sonra dünyanın en gelişmiş pırlanta laboratuvarı İstanbul"da açıldı.



Merkezi Dubai"de bulunan International Diamond Laboratories, İstanbul Kuyumcular Odası"nda düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Açılış törenine, DMCC CEO"su Dr. David Rutledge, DTC eski Satış Direktörü Ian White, eski ABN Amro Pırlanta ve Kuyumculuk Grubu Global Başkanı Peter Gross eski HRD genel Direktörü Peter Meeus"un yanı sıra İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin Kameroğlu ve İKO Yönetim Kurulu Üyeleri"yle sektörün önde gelen isimleri katıldı.
İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin Kameroğlu ise sektörün önünü açan hizmetlere devam edeceklerini belirterek, “Bölge ülkelerinden gelerek taşlarının sertifikasını almak isteyenler veya eğitim almak isteyenler için de son derece ideal bir proje" dedi.
Bu yatırımla birlikte Türkiye, Antwerp, Dubai ve Bombay gibi dünya pırlanta ticaretinde söz sahibi olan merkezler arasına girdi. İstanbul Kuyumcular Odası da bu açılışla birlikte ayarevi, ihracat-ithalat expertiz raporu ve yabancı dil kurslarından sonra dev bir hizmeti daha sektörün hizmetine sunmuş oldu.



Laboratuvar, nasıl bir hizmet verecek?
International Diamond Laboratories, çok yönlü olarak çalisacak. Dünyanın son teknoloji ürünleriyle donatılan laboratuvarda elmas eğitiminin yanı sıra elmas sertifikaları da hazırlanacak. Laboratuvarın hizmetleri sadece bunlarla sınırlı değil. Satın aldığı üründen kuşku duyan son tüketicinin de endişelerini ortadan kaldıracak. Tüketici, satın aldığı ürünün uluslararası geçerliliği olan sertifikaya sahip olup olmadığını ögrenebilecek, ya da mücevherine sertifika alabilecek.
Türkiye kuyumculuk sektörünün dünyada giderek artan saygın konumu ve İstanbul Kuyumcular Odası"nın girişimlerinin DMCC yönetiminin Türkiye"ye bu çok önemli yatırımı yapmasında etkili oldu.



DMCC nedir?
Dubai hükümeti tarafından 2002 yılında toplu pazar kurmak amacıyla hizmete giren Dubai Muhtelif Emtia Merkezi DMCC, dünyada altın, diğer değerli madenler, elmas ve emtiayı birleştiren tek merkez olma özelligine sahip. 6 bin metrekarelik bir kullanım alanı bulunan merkez, altın, değerli metaller, pırlanta, renkli taşlar, enerji ve emtia endüstrileri için geniş imkanlar sunuyor. Türkiye"den 20 üyesi bulunan Dubai Elmas Borsası da DMCC"nin içinde faaliyet gösteriyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.