• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Merinos müzesine Avrupa övgüsü

Merinos müzesine Avrupa övgüsü
Merinos Parkı'nı gezen Avrupa Müze Forumu Başkanı Massimo Negri tekstil, enerji ve spor müzelerindeki düzenlemelere hayran kaldı.

BURSA-Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce imşa ettirilen Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Merinos Parkı'nı gezen Avrupa Müze Forumu Başkanı Massimo Negri tekstil, enerji ve spor müzelerindeki düzenlemelere hayran kaldı.

Avrupa Müze Forumu Başkanı Massimo Negri, inşaatı devam eden Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Merinos Parkı'nda incelemeler gerçekleştirmek üzere Bursa'ya geldi.

Belçika Kraliçesi Fabiola'nın himayesinde Avrupa Konseyi'nce desteklenen Avrupa Müze Forumu (EMF)'nun 2009 yılında Bursa'da düzenlenmesi uygun görülen EMF yıllık toplantısı ile ilgili olarak Bursa'ya gelen Massimo Negri, Merinos'ta Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde oluşturulacak tekstil, enerji ve spor müzelerini gezerek Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez ile görüştü.

EMF Başkanı Massimo Negri, Bursa'ya 2007 yılında da geldiğini ve Merinos'u gezdiğini, bir yılda inşaattaki değişimin kendisini çok şaşırttığını belirterek "Bu tür çalışmalar Avrupa'da bile böyle hızlı ilerlemiyor. Mükemmel bir eser ortaya çıkıyor. Tekstil müzesi bir endüstri müzesi niteliğinde olacak. Bu müze Türkiye ve Bursa için çok önemli. Merinos'ta çalışanların anılarını günümüze taşıyacak ve geçmişi, bugünü, geleceği bir arada sunacak konseptiyle müze tüm tarihi etkileyecek. Enerji ve spor müzeleri de geçmiş kadar geleceğe de ışık tutacak. Başkan Hikmet Şahin'i tebrik ediyorum," dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Merinos'un yalnız Bursa'nın değil, Türkiye'nin projesi olduğunu ifade etti ve "Merinos'taki değişimi anlattığımız kişiler, burayı gezdiğinde ifade ettiklerimizden çok daha fazlasını görüyorlar. Merinos, özellikle yabancı konukları etkiliyor. Çünkü onlar Merinos'u ülkelerindeki ile kıyasladıklarında farkımızı daha iyi anlıyorlar. Bursa'ya değer katacak bu proje her Bursalının gurur duyacağı bir eser olacak," şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.