• BIST 9524.59
  • Altın 2488.041
  • Dolar 32.4983
  • Euro 34.7526
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 21 °C

Golden Day Otel cezalandırılmalı

Golden Day Otel cezalandırılmalı
Alsero Seyahat Acentesi’nin sahibi Ali Önder’i 132 yolcusu ile kapı dışarı eden, tuvaletleri kilitleyen Golden Day Oteli'ne kim ceza verecek?

İZMİR- Kuşadası"nda Alsero Seyahat Acentesi"nin sahibi Ali Önder"in turizm grubunun Golden Day Otel"i yüzünden yaşadıkları Türk turizmine balta vuran anlayışı bir kez daha gözler önüne serdi. Bir seyahat acentesinin çektiği sıkıntıları çözmek için başvuracak hiç bir makam yok. Bağlı bulunduğu kurum üstüne vazife olmadığı halde Efes"i aydınlatmakla meşgul, diğer kurumlar ise ortadan kayboluyor. 132 yolcusu ile ötelden kapıdışarı edilen acentenin hakkını kim koruyacak? Sonunda olan Türk turizmine oluyor. Böyle anlayışla Türk turizmine zarar veren otele ve kurumlara ceza verilmesi gerekiyor. Türkiye'de 2249 Sayısı Tüketici Hakları Koruma Kanunu işlemiyor mu?


Alsero Seyahat Acentesi"nin sahibi Ali Önder başından geçen olayı şöyle anlatıyor:

Anlatacağım olay turizm camiasında sanırım ilk kez yaşanmıstır. Kuşadası' nda bulunan Golden Day Otel"de  1 gece kalan 132 kişilik grubumuzun çoğunluğu  5 Mayıs tarihinde kahvaltı sonrası yarım gün Efes turuna çıktı. Tura katılmayan yolcularla birlikte  bavullarını alıp 09.00"da kendi otobüslerine taşıdılar. Otelde kalan yolculara da depar saati olan 16.00  ya kadar şehirde zaman geçirmeleri söylendi.

Efes turundan 14.45 de dönen grup ve şehir turuna çıkan grupdan dönenler depar saati olan 16.00 ya kadar otelin bahçesinde ve lobisinde beklemek ve birşeyler içmek istediler.  Ama otel yönetimi gruba “check out yaptınız” diyerek otelin bahçesinde 1 saat  beklemelerine izin vermedi. Bunun üzerine   grubun lideri bizi arayarak durumu anlattı.

Otel yönetimini aradık. Ama ulaşmak mümkün değildi. Telefonlara çıkmıyorlardı. Çalışan elemanlar  ise müşteriye müsade etmiyorlardı.

Neyse rica minnet lobide kalmalarını sağladık.  Ama  120 kişi lobideki  20 kişilik oturma alanına sığmıyordu.  Havuz kenarında bahçede oturmalarına da izin verilmiyordu. Yolcular kapı önünde merdivenlerde ve sokakta bekliyordu.
Asıl sorun yolcular otelin tuvaletini kullanmak istediklerinde başladı. Otelin tuvaletini kullanmalarına izin verilmedi. Tuvaleti de kilitlemişlerdi.

Golden Day Otel"in sahibi etrafta yok.  Otel müdürü  "Benim yetkim yok.  Tuvaletleri açamam" diyordu. Etrafta cami veya umumi tuvalette yoktu. Çareyi şirketin arabaları ile tuvaleti gelen yolcuları çevredeki otellere ve kendi ofisimize taşıyarak çözmeye çalıştık.

Baktık ki umumi ihtiyaç fazla tüm yolcuları otobüslere bindirip Vera Prince Ada Oteli"e götürdük.  Orada yol hazırlıklarını yaptıktan sonra yolcu edebildik.  Vera Prince Ada Oteli"ne de yolcularımıza acil ihtiyacı için oda açtığı ve diğer servisleri için teşekkür ederiz.

Otelinde kalan müşteri check out yaptı diyerek tuvaletini kilitleyen ve genel alanını kullandırmayan  otel sahibi ve müdürü için yorumu siz yapın artık. Üzüntümü sizlerle  paylaşmak istedim.

Ali Önder, Alsero Seyanat Acentesi

Kusadasi / Turkiye

Tel: +90 256 614 99 31 Fax: +90 256 612 91 85

Web: www.alserotours.com

E-Mail: contact@alserotours.com

Msn: alsero@hotmail.com

Yahoo ID : alserotour@yahoo.com

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.